Analys: Glöm Nvidia och titta på de här båda teknikaktierna i stället
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analys: Glöm Nvidia och titta på de här båda teknikaktierna i stället

Analys:

Teknikaktier har visat imponerande resultat på marknaden senaste året, med en uppgång på 33 procent, mycket tack vare genombrottet för artificiell intelligens (AI). Nvidia har varit en av de största vinnarna, men det finns andra teknikaktier som kan vara värda att överväga. Två sådana aktier är Dell Technologies och DigitalOcean Holdings, skriver finanstjänsten The Motley Fool i en färsk analys.

  • Teknikaktier har haft en stark uppgång senaste året, ledda av företag som Nvidia.
  • Dell Technologies och DigitalOcean Holdings erbjuder attraktiva värderingar och tillväxtmöjligheter.

Teknikaktier har haft en enastående utveckling på marknaden det senaste året, med en uppgång på 33 procent, enligt amerikanska finanstjänsten The Motley Fool. En av de största vinnarna är Nvidia, som har sett sina aktier stiga med hela 209 procent tack vare företagets starka resultat och tillväxt inom AI-segmentet. Dock handlas Nvidia nu till en hög värdering, vilket gör att andra teknikaktier kan framstå som mer attraktiva alternativ.

Dell Technologies: Ett attraktivt alternativ

Dell Technologies har sett sin aktiekurs stiga med 172 procent det senaste året, mycket tack vare företagets förbättrade utsikter inom AI. Trots en viss nedgång på marknaden på senare tid, handlas Dell till en attraktiv värdering på 1,1 gånger försäljningen, vilket är betydligt lägre än genomsnittet för den amerikanska tekniksektorn, anser The Motley Fool.

Dell förväntar sig en omsättningsökning på 8 procent för helåret 2025, vilket representerar en betydande förbättring jämfört med föregående års nedgång på 14 procent. Företagets infrastrukturverksamhet, som inkluderar försäljning av servrar och nätverksutrustning, växte med 22 procent senaste kvartalet. Efterfrågan på AI-servrar ökar, vilket kan bidra till fortsatt tillväxt.

DigitalOcean Holdings: Stark tillväxt inom molntjänster

DigitalOcean Holdings erbjuder en molnplattform som används för att bygga och skala applikationer. Trots en nedgång i aktiekursen med 5 procent hittills i år, handlas företaget till en attraktiv värdering på 4,7 gånger försäljningen. Efterfrågan på DigitalOceans AI-fokuserade molntjänster är stark, vilket kan leda till fortsatt tillväxt.

Företaget har höjt sin omsättningsprognos för helåret till mellan 760 och 775 miljoner dollar, och det finns potential för ytterligare upprevideringar. Med en förväntad årlig tillväxttakt på 31 procent för AI-infrastruktur fram till slutet av decenniet, har DigitalOcean goda möjligheter att accelerera sin tillväxt ytterligare.

Vi på Börskollen ser därför att både Dell Technologies och DigitalOcean Holdings kan vara smarta investeringar för teknikintresserade investerare som söker alternativ till Nvidia. Dessa företag erbjuder inte bara lägre värderingar utan också starka tillväxtmöjligheter inom AI och molntjänster.

Läs analysen på The Motley Fool.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nvidia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nvidia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt