Analys: Här är tre underskattade europeiska småbolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Analys: Här är tre underskattade europeiska småbolag

Analys:

Småbolagen i Europa har underpresterat jämfört med större bolag. Men kanske kan en vändning vara på gång. Förbättrade ekonomiska utsikter och en räntesänkning från Europeiska centralbanken (ECB) kan gynna europeiska småbolagsaktier. Morningstar listar tre småbolag som med goda tillväxtmöjligheter och som de anser är undervärderade.

  • Proximus kan dra nytta av ECB:s potentiella räntesänkning.
  • Millicom International Cellular har starka tillväxtutsikter i Latinamerika.
  • Advanced Medical Solutions fokuserar på högmarginalprodukter inom sårvård.

Förväntningar på ECB:s räntesänkning

Räntesänkningen från ECB kan vara en viktig drivkraft för europeiska småbolagsaktier. Det skriver Morningstar i en analys. Wolf von Rotberg, aktiestrateg på J. Safra Sarasin, säger till sajten att en lägre kostnad för pengar skulle gynna småbolag, som ofta har högre skuldsättning än större bolag. Förbättrade makroekonomiska data, särskilt från USA och Kina, börjar även påverka Europa positivt, vilket syns i uppgången i PMI-index för tjänstesektorn och detaljhandelsförsäljningen.

Morningstars val av småbolag

Enligt Morningstars analytiker finns det flera småbolag som är undervärderade och har starka tillväxtmöjligheter.

Millicom International Cellular är verksamma i nio länder i Latinamerika. Trots ekonomiska och politiska utmaningar på vissa marknader förväntas fortsatt användning av smartphones och bredband driva tillväxten. "Under de kommande fem åren förväntar vi oss en genomsnittlig omsättningstillväxt på 3,5 procent," säger Michael Hodel, aktieanalytiker på Morningstar.

Proximus SA är den ledande teleoperatören i Belgien med en stark marknadsposition. Bolaget förväntas ha en stabil intäktstillväxt på cirka 2% och en rörelsemarginal på 9% under de kommande fem åren.

Advanced Medical Solutions Group PLC fokuserar på avancerade sårvårdsprodukter. "AMS immateriella rättigheter och tillverkningsexpertis hindrar konkurrerande företag från att kopiera bolagets produkter," säger Debbie S. Wang, aktieanalytiker på Morningstar. Bolaget förväntas ha en genomsnittlig vinsttillväxt på 5% under de kommande fem åren.

Vi på Börskollen ser dessa tre småbolag som intressanta möjligheter för investerare som vill dra nytta av den potentiella vändningen i det europeiska småbolagssegmentet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Proximus

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt