Analys: "Ta rygg" på investmentbolagets ordförande – köp aktien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: "Ta rygg" på investmentbolagets ordförande – köp aktien

Analys:

Investmentbolaget Arbona, känt för sin värdeinriktade strategi, står inför en omstrukturering. Bolaget planerar att skifta fokus från sina noterade innehav till att förvärva rörelsedrivande dotterbolag. Detta enligt en analys från Affärsvärlden.

  • Arbona ändrar sin strategi och sätter större fokus på förvärv av rörelsedrivande dotterbolag.
  • Affärsvärlden ger köpråd för Arbona och uppmanar till att följa ordförande Håkan Blomdahl som ökar sitt aktieinnehav.

Arbonas portfölj omfattar totalt 22 noterade innehav, med huvudfokus på mindre bolag. Med sin sparsmakade kommunikation har det inte alltid varit lätt för utomstående att få en klar bild av bolagets portfölj och strategi.

Positiv syn på Arbonas portfölj

Affärsvärlden uttrycker i sin analys en positiv syn på Arbonas portfölj och ger köpråd på 69 procent av de noterade innehaven. Trots att Arbona för närvarande värderas något lägre än sitt historiska snitt, ser Affärsvärlden potential i bolagets nya strategiska inriktning.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Uppmaning att följa ordförandens exempel

I och med strategiförändringen uppmanar Affärsvärlden investerare att "ta rygg" på bolagets ordförande, Håkan Blomdahl, som successivt ökar sitt aktieinnehav i Arbona. På Börskollen följer vi denna utveckling med stort intresse.

Börskollen om Arbona

Arbona är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ARBO A på NGM. Arbona verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 2420 st ägare hos Avanza samt 1511 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Arbona är ett investmentbolag. Bolaget investerar främst i onoterade bolag men även vid intresse i noterade bolag. Arbona ämnar vara en långsiktig ägare som värdesätter god förvaltning, lönsamhet och framtida utvecklingspotential. Bolagets roll är att agera som stöd till managementfunktionen, möjliggöra kapital vid behov, samt vara med och påverka företagets strategi och framtida affärsinriktning.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Arbona, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Arbona

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Arbona

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt