Analys: Tre heta Warren Buffett-aktier inför hösten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analys: Tre heta Warren Buffett-aktier inför hösten

Analys:

Warren Buffett och hans investeringsbolag Berkshire Hathaway har en lång historia av framgångsrika investeringar. Den amerikanska finanstjänsten The Motley Fool går igenom tre aktier som de anser ”skriker köp” inför andra halvan av 2024 och framåt.

  • Amazon: Stark tillväxt inom molntjänster och reklam.
  • Chevron: Gynnsamma makroekonomiska förhållanden.
  • Coca-Cola: Stabil efterfrågan och stark varumärkesnärvaro.

Amazon: Ledare inom e-handel och molntjänster

Amazon är det första bolaget de nämner. Bolaget är mest känt för sin dominerande position inom e-handel, men det är de snabbväxande molntjänsterna, Amazon Web Services (AWS), som utgör den största delen av företagets intäkter. AWS har nyligen passerat 100 miljarder dollar i årlig omsättning, vilket visar på den enorma potentialen inom detta område. Amazon har även starka intäkter från reklam och prenumerationstjänster, vilket bidrar till en stabil intäktsström.

Trots sin storlek är Amazon historiskt sett billig just nu, sett till kassaflödesprognoser. Under 2010-talet betalade investerare mellan 23 och 37 gånger årsslutets kassaflöde för aktier i Amazon. Idag är aktien tillgänglig för cirka 13 gånger det uppskattade kassaflödet per aktie för 2025, enligt The Motley Fool.

Chevron: Stabila utsikter trots ekonomisk osäkerhet

Chevron står inför makroekonomiska utmaningar som en potentiell lågkonjunktur. Trots detta gynnar den nuvarande begränsade utbudet av råolja Chevron, då det bidrar till högre oljepriser och därmed ökade kassaflöden. Bolagets planerade förvärv av Hess, värt 53 miljarder dollar, kommer att stärka dess position ytterligare.

Förutom borrning, som är den mest lönsamma verksamheten, har Chevron även en diversifierad verksamhet med rörledningar, raffinaderier och kemiska anläggningar. Denna diversifiering ger ett stabilt kassaflöde även vid sjunkande oljepriser, vilket har möjliggjort en årlig utdelningsökning i 37 år i rad.

Coca-Cola: En stabil och pålitlig investering

Coca-Cola är en annan av Buffets favoriter. Företaget erbjuder en grundläggande produkt som alltid har efterfrågan, oavsett ekonomiskt klimat. Coca-Cola har en stark varumärkesnärvaro och kan enkelt justera sina priser för att motverka ökade kostnader.

Företaget har mer än två dussin varumärken som genererar över 1 miljard dollar i årlig försäljning och opererar i nästan alla världens länder. Detta ger en stabil och förutsägbar kassaflödesström i utvecklade länder samt betydande tillväxtmöjligheter på utvecklingsmarknader.

Med en stark kapitalåterföringsstrategi, inklusive en utdelningsökning i 62 år i rad, är Coca-Cola en pålitlig investering. Bolagets nuvarande P/E-tal på 21 är cirka 10% lägre än dess genomsnitt under de senaste fem åren, vilket gör det till ett attraktivt köp.

För fler insikter och detaljer om Warren Buffetts investeringsstrategier, besök The Motley Fool.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Berkshire Hathaway A

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt