Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden

Analysguiden justerar ned sitt motiverade värde för Devyser

I en nyligen publicerad analys sänker Analysguiden sitt motiverade värde för det svenska diagnostikbolaget Devyser. Trots att företaget visade framsteg i sin senaste rapport, med en organisk omsättningstillväxt på nästan 50 procent, har aktiemarknaden reagerat negativt.

Analysguiden har sänkt sitt motiverade värde för Devyser till 87 kronor, ned från 113 kronor som sattes i augusti. I sin rapport förra veckan redovisade Devyser en omsättning på 46,7 miljoner kronor, en ökning från 31,2 miljoner kronor. Samtidigt förbättrades rörelseförlusten till -7,8 miljoner kronor, jämfört med -8,2 miljoner kronor tidigare.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Marknadens reaktion och Analysguidens kommentar

Trots att Devysers rapport visade på en stark tillväxt, har företagets aktie sjunkit med omkring 20 procent sedan årsskiftet. Analysguiden kommenterar situationen: "Vi tycker rapporten var stark. Devyser utvecklas i rätt riktning men aktien har handlats ned ~20 procent sedan årsskiftet. I en relativvärdering ser vi att Devyser handlas lägre än jämförbara bolag."

Analysguiden erkänner att Devyser är ett litet företag med negativa kassaflöden och en illikvid aktie. Men de påpekar också att företaget har en robust nettokassa och att det inte finns någon omedelbar risk för refinansiering.

Om Devyser Diagnostics

Devyser Diagnostics är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 406st ägare hos Avanza samt 382st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Devyser Diagnostics utvecklar, tillverkar och säljer genetiska tester till laboratorier globalt. Produkterna används för DNA-tester inom onkologi, transplantation och ärftliga sjukdomar för att möjliggöra skräddarsydd cancerbehandling, diagnostik av ett stort antal genetiska sjukdomar och uppföljning av transplanterade patienter. Bolaget har sitt huvudkontor i Hägersten.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Devyser Diagnostics

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Devyser Diagnostics

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.