Analysguiden justerar ned sitt motiverade värde för Devyser
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Analysguiden justerar ned sitt motiverade värde för Devyser

Analysguiden

I en nyligen publicerad analys sänker Analysguiden sitt motiverade värde för det svenska diagnostikbolaget Devyser. Trots att företaget visade framsteg i sin senaste rapport, med en organisk omsättningstillväxt på nästan 50 procent, har aktiemarknaden reagerat negativt.

Analysguiden har sänkt sitt motiverade värde för Devyser till 87 kronor, ned från 113 kronor som sattes i augusti. I sin rapport förra veckan redovisade Devyser en omsättning på 46,7 miljoner kronor, en ökning från 31,2 miljoner kronor. Samtidigt förbättrades rörelseförlusten till -7,8 miljoner kronor, jämfört med -8,2 miljoner kronor tidigare.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Marknadens reaktion och Analysguidens kommentar

Trots att Devysers rapport visade på en stark tillväxt, har företagets aktie sjunkit med omkring 20 procent sedan årsskiftet. Analysguiden kommenterar situationen: "Vi tycker rapporten var stark. Devyser utvecklas i rätt riktning men aktien har handlats ned ~20 procent sedan årsskiftet. I en relativvärdering ser vi att Devyser handlas lägre än jämförbara bolag."

Analysguiden erkänner att Devyser är ett litet företag med negativa kassaflöden och en illikvid aktie. Men de påpekar också att företaget har en robust nettokassa och att det inte finns någon omedelbar risk för refinansiering.

Om Devyser Diagnostics

Devyser Diagnostics är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 406st ägare hos Avanza samt 382st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Devyser Diagnostics utvecklar, tillverkar och säljer genetiska tester till laboratorier globalt. Produkterna används för DNA-tester inom onkologi, transplantation och ärftliga sjukdomar för att möjliggöra skräddarsydd cancerbehandling, diagnostik av ett stort antal genetiska sjukdomar och uppföljning av transplanterade patienter. Bolaget har sitt huvudkontor i Hägersten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Devyser Diagnostics

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Devyser Diagnostics

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt