Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden

Analysguiden sänker Ferroamps värdering

Trots Ferroamps starka position som miljöteknikbolag med en färdig premiumprodukt och solid nettokassa, har Analysguiden valt att sänka sin värdering av bolaget till 12 kronor, ner från tidigare 25 kronor. Detta kommer som en följd av bolagets Q3-rapport och den nuvarande osäkerheten på marknaden.

Aktiens nedåtgående trend

Enligt Analysguidens senaste analys har Ferroamps aktie handlats ned sedan årsskiftet. Aktiens nuvarande kurs på 8 kronor ger en ev/sales-multipel på 0,4x baserat på 2023 års försäljning. "Det är lågt men inte orimligt givet osäkerheten i nuläget", kommenterar Analyshuset.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Utrymme för prognosuppjusteringar

Analysguiden förutser en långsiktig ebitda-marginal för Ferroamp på strax över 10 procent. Detta ligger under bolagets egna finansiella mål, vilket indikerar att det finns utrymme för framtida prognosuppjusteringar. Trots den sänkta värderingen, lyfter Analyshuset fram att Ferroamp har en stark finansiell ställning med solid nettokassa samt en färdig premiumprodukt på en marknad med stark tillväxtpotential.

Om Ferroamp

Ferroamp är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 7364st ägare hos Avanza samt 1438st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Ferroamp Elektronik är verksamma inom cleantech sektorn. Inom bolaget utvecklas en rad olika modulära system och tekniska plattformar för energilagring. Lösningarna används huvudsakligen i fastigheter, men används även i integration med laddning av diverse elfordon. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget grundades under 2010 och har sitt huvudkontor i Spånga.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Ferroamp

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ferroamp

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.