Analysguiden sänker Ferroamps värdering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Analysguiden sänker Ferroamps värdering

Analysguiden

Trots Ferroamps starka position som miljöteknikbolag med en färdig premiumprodukt och solid nettokassa, har Analysguiden valt att sänka sin värdering av bolaget till 12 kronor, ner från tidigare 25 kronor. Detta kommer som en följd av bolagets Q3-rapport och den nuvarande osäkerheten på marknaden.

Aktiens nedåtgående trend

Enligt Analysguidens senaste analys har Ferroamps aktie handlats ned sedan årsskiftet. Aktiens nuvarande kurs på 8 kronor ger en ev/sales-multipel på 0,4x baserat på 2023 års försäljning. "Det är lågt men inte orimligt givet osäkerheten i nuläget", kommenterar Analyshuset.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Utrymme för prognosuppjusteringar

Analysguiden förutser en långsiktig ebitda-marginal för Ferroamp på strax över 10 procent. Detta ligger under bolagets egna finansiella mål, vilket indikerar att det finns utrymme för framtida prognosuppjusteringar. Trots den sänkta värderingen, lyfter Analyshuset fram att Ferroamp har en stark finansiell ställning med solid nettokassa samt en färdig premiumprodukt på en marknad med stark tillväxtpotential.

Om Ferroamp

Ferroamp är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 7364st ägare hos Avanza samt 1438st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Ferroamp Elektronik är verksamma inom cleantech sektorn. Inom bolaget utvecklas en rad olika modulära system och tekniska plattformar för energilagring. Lösningarna används huvudsakligen i fastigheter, men används även i integration med laddning av diverse elfordon. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget grundades under 2010 och har sitt huvudkontor i Spånga.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ferroamp

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ferroamp

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt