Analysguiden sänker motiverat värde för SBB
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden sänker motiverat värde för SBB

Analysguiden

Enligt en nyligen publicerad uppdragsanalys har Analysguiden sänkt det motiverade värdet för fastighetsbolaget SBB. Värdet har justerats nedåt från 9 till 8 kronor, med hänvisning till negativ kursutveckling bland jämförbara bolag och behovet av ytterligare åtgärder för att stärka SBB:s balansräkning.

Analysguiden påpekar att kursutvecklingen för liknande noterade fastighetsbolag i genomsnitt har sjunkit med 9 procent under det senaste året. Dessutom ligger den genomsnittliga värderingen bland dessa bolag på 0,8 gånger det rapporterade substansvärdet.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Justering av värdering och riskpremie

Analysguiden har valt att justera det motiverade värdet för SBB baserat på denna jämförande värdering. Dessutom tillämpar analysföretaget en extra riskpremie om 30 procent. Detta beror på att SBB kan komma att behöva vidta fler åtgärder för att förstärka sin balansräkning.

Det är värt att notera att samma riskpremie tillämpades även i den senaste uppdragsanalysen som publicerades i augusti.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.