Analyshuset: 10 aktier med hög direktavkastning att satsa på
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analyshuset: 10 aktier med hög direktavkastning att satsa på

Analyshuset:

Analyshuset Jeffries förutser en ökning av utdelningstillväxten i år. Detta kommer som en följd av minskat intresse för återköpsprogram på grund av högre räntekostnader. Tio aktier med hög direktavkastning och stort börsvärde är särskilt värda att satsa på, enligt analyshuset.

  • Jeffries förutser en utdelningstillväxt i USA på 6,2 procent i år, jämfört med 3,9 procent 2023.
  • Återköpsprogram förväntas minska i popularitet, vilket öppnar upp för mer utdelningar.
  • Tio aktier med hög direktavkastning och stort börsvärde är särskild värda att satsa på, enligt Jeffries.

Som Börskollen tidigare skrivit om blev fjolåret ett rekordår för globala aktieutdelningar, med en total utdelning på 1,66 biljoner dollar, enligt The Global Dividend Index och en analys från kapitalförvaltaren Janus Henderson. Banksektorn stod för en betydande del av tillväxten, medan 86 procent av världens börsnoterade företag antingen ökade eller bibehöll sin utdelning.

Globalt ökade utdelningarna med 5,0 procent på årsbasis, med en topp under det fjärde kvartalet när utdelningarna ökade med 7,2 procent på kvartalsbasis. Janus Henderson spår att de globala utdelningarna under 2024 kommer att stiga med ytterligare 5 procent till 1,72 biljoner dollar.

Minskande återköp – utdelningarna tar över istället

Jeffries ser från sin sida att utdelningstillväxten i USA kommer växa kraftigt i år och uppgå till 6,2 procent, vilket är en betydande ökning jämfört med 3,9 procent 2023. Analyshuset räknar med att alla sektorer, förutom energi och fordon, kommer att höja sina utdelningar i år. Särskilt framträdande kommer denna ökning vara inom media- och halvledarsektorerna.

Med högre räntekostnader minskar intresset för återköpsprogram, vilka har varit populära de senaste två decennierna. Detta skapar mer utrymme i det fria kassaflödet i många bolag för utdelningar, enligt Jeffries.

Läs även: Till utdelningsportföljen: 10 bolag som ger bra direktavkastning

10 aktier att satsa på

De aktier som Jeffries rekommenderar är högkvalitativa bolag med hög direktavkastning och ett börsvärde på över 5 miljarder dollar. Bland dessa finns Broadcom, Procter & Gamble, Honeywell, Colgate-Palmolive, Enterprise Product Partners, MPLX, Darden Restaurants, Omnicom, Lamar Advertising och Tapestry. Dessa bolag uppfyller alla kriterierna som Jeffries sätter upp.

Hos Börskollen följer vi noga analyshusets analyser och förutspådda trender. Jeffries Desh Peramunetilleke på Jefferies avslutar; ”De flesta makrosignaler just nu, som fallande inflationsförväntningar, långsammare ekonomisk tillväxt och fallande priser på insatsvaror talar för en förflyttning mot högkvalitativ direktavkastning.”

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Broadcom

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt