Analyshuset ser positivt på Storytels nya giv – upprepar köp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Analyshuset ser positivt på Storytels nya giv – upprepar köp

Analyshuset

Pareto Securities uttrycker optimism inför Storytels nya rapporteringsformat som kommer att introduceras i bolagets rapport den 30 juli. Formatet förväntas förbättra synligheten och möjliggöra en mindre konservativ värdering av bolagets verksamhet.

  • Pareto Securities är positiva till Storytels nya rapporteringsformat.
  • Det nya formatet inkluderar detaljerad rapportering på ebitda-nivå.
  • Pareto upprepar sin köprekommendation och riktkursen på 95 kronor.

Enligt en analys från Pareto Securities kommer Storytel att lansera ett nytt rapporteringsformat i samband med sin kommande rapport. Pareto anser att detta nya format kommer att bidra till en förbättrad synlighet och göra det möjligt att sätta en mer rättvis värdering på företagets totala verksamhet. Analysen pekar särskilt på de olika streamingsegmenten, den fysiska förlagsverksamheten och ljudboksförlagsverksamheten som viktiga beståndsdelar.

Detaljerad rapportering på ebitda-nivå

Det nya rapporteringsformatet kommer att baseras på två huvudsegment: Streaming och Publishing. Enligt Pareto kommer denna förändring att innebära en mer detaljerad rapportering på ebitda-nivå, vilket förbättrar synligheten i både resultatgenerering och kassaflöde. Dessutom förväntas det öka insynen i streamingutvecklingen på tillväxtmarknader utanför Nordic Core.

Fortsatt köprekommendation

Pareto Securities upprepar sin köprekommendation och riktkursen på 95 kronor för Storytel. Analysen noterar att aktiekursen kan dubbleras om deras prognoser visar sig stämma. "Rapporten kommer att innehålla ett nytt rapporteringsformat som vi tror kommer att bidra till att förbättra synligheten och möjliggöra en mindre konservativ värdering av den totala verksamheten och dess viktigaste beståndsdelar," skriver Pareto i sin analys.

På Börskollen är vi intresserade av att följa utvecklingen av Storytels nya rapporteringsformat och dess påverkan på aktiemarknaden. Det återstår att se hur dessa förändringar kommer att mottas av investerare och hur de kommer att påverka bolagets värdering framöver.

Börskollen om Storytel

Storytel är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern STORY B på First North. Storytel verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 18741 st ägare hos Avanza samt 4047 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Storytel är en digital tjänsteleverantör som specialiserar sig på två huvudområden: Streaming och Publishing. Bland deras tjänster finns prenumerationer för ljudböcker och e-böcker, samt diverse ljudboksproduktioner. Företaget samarbetar med flera olika bokförlag för att driva sin verksamhet. Huvuddelen av Storytels kunder finns i Norden och Europa, och företagets huvudkontor är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Storytel, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Storytel

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Storytel

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt