Analyst Group sänker Windon Energys värdering men ser ljusa framtidsutsikter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analyst Group sänker Windon Energys värdering men ser ljusa framtidsutsikter

Analyst

Analyst Group har justerat ned det motiverade värdet för Windon Energy till 11,50 kronor per aktie, en minskning från tidigare 11,70 kronor. Förändringen motiveras av tuffare marknadsförhållanden under fjärde kvartalet, men analyshuset ser ändå ljusa framtidsutsikter för bolaget tack vare väntade räntesänkningar och en exklusiv distributionsdeal.

  • Värdet på Windon Energy har sänkts av Analyst Group till 11,50 kronor per aktie, ned från tidigare 11,70 kronor.
  • Räntesänkningar väntas under sommaren 2024, vilket kan öka efterfrågan på solceller och batterier och stärka bolagets position.
  • Windon Energy har också säkrat exklusiv distribution av Ridgeblade i Sverige och Norge, vilket kan bli en stark värdedrivare på sikt.

Enligt Analyst Group blev fjärde kvartalet svårt för Windon Energy på grund av utmanande marknadskonditioner. Dessa förväntas fortsätta under första halvåret 2024, men en ljuspunkt i horisonten är de väntade räntesänkningarna under sommaren. Dessa kan potentiellt leda till ökad efterfrågan på både solceller och batterier, vilket skulle kunna ge bolaget en starkare position på marknaden under andra halvåret 2024 och framåt.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Exklusiv distribution av Ridgeblade

Analysen från Analyst Group tar också upp Windon Energys exklusiva distributionsavtal för Ridgeblade i Sverige och Norge, vilket offentliggjordes efter periodens slut. Även om de första produkterna beräknas levereras först under andra halvåret 2024 och därför inte förväntas påverka bolagets ekonomi under innevarande år, ser analyshuset detta avtal som en stark värdedrivare på lång sikt. Detta beror på den höga efterfrågan som förväntas, något som redan delvis har bekräftats genom att över 50 installatörer har kontaktat Windon om Ridgeblade.

Vi på Börskollen kommer fortsätta följa Windon Energy och dess utveckling på marknaden, med särskilt intresse för hur det exklusiva distributionsavtalet för Ridgeblade kommer att påverka bolagets framtid.

Börskollen om Windon

Windon är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern WEG på Spotlight. Windon verkar inom sektorn Kraftförsörjning och aktien har 701 st ägare hos Avanza samt 144 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Windon är verksamma inom energisektorn. Bolaget är en leverantör av solcellssystem och erbjuder kompletta system bestående av solpaneler, växelriktare och montagesystem till installatörer som säljer produkterna vidare till kunder. Produkterna erbjuds även till fastighetsägare, utvecklare av solcellsparker och industribolag. Störst verksamhet drivs inom Norden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Windon, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Windon

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Windon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt