Analystjänsten: Fyra kvalitativa bolag som handlas till låga värderingar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analystjänsten: Fyra kvalitativa bolag som handlas till låga värderingar

Analystjänsten:

Trots att aktiemarknaden kan verka övervärderad när den genomsnittliga S&P 500-aktien handlas nära 21,5x estimerad vinst, finns det fortfarande billiga affärsmöjligheter att hitta. Här listar analystjänsten The Motley Fool fyra aktier med låga värderingar och framtida potential.

  • Ares Capital kan erbjuda hög avkastning med sin attraktiva värdering och höga direktavkastning.
  • Energy Transfer har en låg framåtblickande.
  • PayPal, vars aktiekurs har sjunkit kraftigt, kan vara ett fynd för investerare som är villiga att ta en risk.

Attraktiva aktier att överväga

Ares Capital är USA:s största publikt handlade företagsutvecklingsbolag och dess aktie kan vara attraktiv för värdeinvesterare med en framåtblickande vinstmultipel på endast 8,8 gånger. Dessutom ger bolagets utdelning, med en direktavkastning på 9,4%, en kraftig skjuts till bolagets totala avkastning.

Energy Transfer, en energileverantör, har mer än fördubblat sitt värde under de senaste tre åren. Trots detta, har bolaget fortfarande en attraktiv framåtblickande vinstmultipel på endast 8,3 gånger.

Detta rapporterar The Motley Fool via Yahoo Finance om.

Fynd för riskbenägna investerare

PayPal, som har sett sin aktiekurs sjunka med nästan 80% sedan mitten av 2021, kan vara ett fynd för investerare som är villiga att ta en risk. Dess framåtblickande vinstmultipel ligger under 11,4 gånger och dess PEG-kvot, som tar hänsyn till förväntad tillväxt under de närmaste fem åren, är en extremt låg på 0,54.

Trots att bolaget tillväxt har bromsat in, är bolagets underliggande verksamhet fortfarande stark. Under tredje kvartalet 2023 ökade PayPals totala betalningsvolym med 15% jämfört med föregående år och dess justerade vinst per aktie sköt i höjden med 20%.

Potentiellt fynd inom läkemedelssektorn

Pfizer kan verka som ett överraskande val, med tanke på att aktiens värde har sjunkit med nästan 40% under det senaste året. Men med en framåtblickande vinstmultipel på endast 12,6 gånger, vilket är mycket lägre än genomsnittet för S&P 500:s hälso- och sjukvårdssektor, kan Pfizer vara ett kap för värdeinvesterare. Dessutom betalar Pfizer ut en generös utdelning med en direktavkastning på 6,1%.

Läs även: Tre heta bett inom halvledarsektorn – som har trenderna i ryggen 2024

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien PayPal

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.