Analytiker: Essity bör lägga 10 miljarder på aktieåterköp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analytiker: Essity bör lägga 10 miljarder på aktieåterköp

Analytiker:

Essity, det ledande hygien- och hälsobolaget, bör överväga att köpa tillbaka sina aktier, enligt analytiker på Kepler Cheuvreux. Kepler menar att nuvarande tillstånd i företaget, inklusive försäljningslikvid, fritt kassaflöde och möjligheter till förvärv, gör aktieåterköp till ett attraktivt alternativ som kan sträcka sig över flera år. Dessutom kan marknaden för medicinsk vård vara ett intressant alternativ för expansion.

  • Kepler Cheuvreux föreslår att Essity börjar ett aktieåterköp på 10 miljarder kronor.
  • Essity kan se en möjlighet till expansion inom avancerad sårvård.
  • Enligt Kepler kan Essity-aktien vara attraktiv för investerare som söker värde tack vare stark balansräkning och fritt kassaflöde.

Aktieåterköp över flera år

Kepler Cheuvreux menar att det är rimligt för Essity att inleda ett stort aktieåterköpsprogram som kan pågå i flera år. Med tanke på storleken på Vinda-likviden, den förväntade organiska kassagenereringen under de kommande åren och även möjligheter att göra förvärv, anser Kepler att ett program i storleksordningen 10 miljarder kronor är rimligt. Essity-aktien har haft en dyster utveckling sedan avknoppningen från SCA 2017, vilket gör tajmingen utmärkt för ett sådant program, enligt Kepler.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Expansion inom medicinsk vård

Kepler har även analyserat marknaden för medicinsk vård och menar att detta område kan vara ett logiskt steg för vidare expansion för Essity. I synnerhet pekar Kepler på marknaden för avancerad sårvård som ett område där Essity kan stärka sin närvaro. I sin analys drar Kepler slutsatsen att Essity kan närma sig ett diversifierat medicinteknikföretag vars sårvårdsverksamhet är mindre strategisk.

Hos Börskollen anser vi att Kepler's syn på Essity är intressant och vi kommer fortsätta att följa utvecklingen för bolaget och dess aktie med stort intresse.

Börskollen om Essity

Essity är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ESSITY B på Large Cap. Essity verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 32233 st ägare hos Avanza samt 8400 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Essity är ett hygien- och hälsobolag. Under 2017 delades SCA in i två bolag: SCA med inriktning mot skogsindustriell verksamt, samt Essity. Essity produkter återfinns på en global marknad med störst försäljning inom Europa. Affärsverksamheten är indelad i tre segment: Personal Care, Consumer Tissue och Professional Hygiene. Essitys produkter innefattar toalett- och hushållspapper, servetter, handdesinfektion samt avtorkningsprodukter och sensorteknik. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Essity, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Essity

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt