Analytiker: Möjlig budhöjning på Millicom
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analytiker: Möjlig budhöjning på Millicom

Analytiker:

Kepler Cheuvreux bedömer att Atlas Luxco kan höja sitt bud på Millicom, då det nuvarande budet inte speglar mobiloperatörens verkliga värde. Samtidigt har Pareto Securities höjt sin riktkurs för Millicom och ser positivt på bolagets kortsiktiga utsikter.

  • Kepler Cheuvreux ser en rättvis värdering på 300 kr per aktie för Millicom.
  • Pareto Securities höjer riktkursen till 30 dollar per aktie.
  • Millicom-aktien handlas till 258 kronor under tisdagen.

Kepler Cheuvreux anser att budet undervärderar Millicom

Enligt en analys från Kepler Cheuvreux finns det en möjlighet att Atlas Luxco kommer att höja sitt bud på mobiloperatören Millicom. Analytikerna anser att det nuvarande budet inte korrekt återspeglar Millicoms värde. Kepler Cheuvreux bedömer att en rättvis värdering skulle vara 300 kronor per aktie, vilket de beskriver i en analys.

"Denna nivå återspeglar bättre det starka finansiella resultatet hittills och den förväntade förbättrade kassaflödesgenereringen från och med andra kvartalet, liksom den snabbt framflyttade skuldnedväxlingsprocessen och den potentiella uppsidan från en masttransaktion på kort sikt," skriver Kepler i analysen och upprepar sin köprekommendation.

Stöd från oberoende kommitté

Kepler Cheuvreux pekar även på att den oberoende kommittén inom Millicom har sagt att Atlas bud om 24 dollar per aktie undervärderar verksamheten. "Därför tror vi att det finns en chans att ett högre bud materialiseras för att säkerställa att Atlas får den nödvändiga acceptansnivån," fortsätter analysen.

Pareto Securities höjer riktkursen

Pareto Securities har också höjt sin riktkurs för Millicom till 30 dollar per aktie från tidigare 28 dollar och upprepat sin köprekommendation. "Den höjda kassaflödesprognosen och det förbättrade målet för skuldsättningsgraden för 2024 gör oss mer positiva till Millicoms kortsiktiga utsikter," skriver Pareto i en analys.

Analytikerna på Pareto har även justerat upp sin ebitda-prognos för Millicom för att reflektera den nya vägledningen för fritt kassaflöde. De förväntar sig att företagets infrastrukturtillgångar kommer att säljas under andra halvåret i år till ett värde av 1,5-2,5 miljarder dollar.

Millicom-aktien handlas under tisdagen till 258 kronor.

Affärsvärldens neutrala råd

Affärsvärlden har dock beslutat att behålla sitt neutrala råd för Millicom. Tidningen skriver: "Vi känner oss inte lockade att köpa aktien på spekulation om att Atlas kommer att komma med ett högre bud. Vi skulle samtidigt inte avråda från att äga aktien. Vi behåller vårt neutrala råd för aktien".

För mer information, läs hela artikeln på Affärsvärlden.

Börskollen om Millicom

Millicom är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TIGO SDB på Large Cap. Millicom verkar inom sektorn Telekommunikation och aktien har 25521 st ägare hos Avanza samt 6017 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Millicom är ett företag som specialiserar sig på telekommunikation. De fungerar som en mobiloperatör med fokus på marknader i tillväxt. De erbjuder främst tjänster inom mobiltelefoni, TV och bredband, tillsammans med relaterade extratjänster. Företaget är verksamt internationellt, med en stark närvaro i Sydamerika, Afrika och Asien. Deras tjänster levereras genom varumärken som Tigo, Bima och Zintel. Huvudkontoret ligger i Bertrange, Luxemburg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Millicom, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Millicom

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Millicom

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt