Analytiker överens: Apples senaste drag positivt för Truecaller
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Analytiker överens: Apples senaste drag positivt för Truecaller

Analytiker

Apple tillåter nu tredjepartsutvecklare att integrera sina tjänster på iOS, vilket kan ha stor påverkan på plattformens användning. Truecaller kan dra nytta av denna förändring, särskilt i länder där iPhone har en stark marknadsnärvaro.

  • Apple öppnar sitt ekosystem för tredjepartsutvecklare.
  • Truecaller kan expandera i länder med hög iPhone-användning.
  • Redeye lämnar sin värdering av Truecaller oförändrad.

Apple har beslutat att öppna sitt ekosystem för tredjepartsutvecklare som Truecaller, vilket möjliggör integration av Live Caller ID på iOS. Detta potentiella drag kan öka användningen av plattformen, enligt en kommentar från Redeye.

Ökad värdepotential för iOS-användare

Enligt Redeye är iOS-användare betydligt mer värdefulla jämfört med Android-användare. Denna förändring kan hjälpa Truecaller att expandera i utvecklade länder där iPhone har en större marknadspenetration. "Den här förändringen kan också hjälpa Truecaller att expandera i utvecklade länder där iPhone har större marknadspenetration," skriver analystjänsten.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Oförändrade värderingar trots positiva utsikter

Trots dessa positiva utsikter väljer Redeye att lämna sin värdering och estimat av Truecaller oförändrad. De menar att det fortfarande är i ett tidigt skede och Apple har ännu inte satt någon tidslinje för förändringar. "Icke desto mindre är vi förvånade över att marknaden inte har insett den potentiella positiva effekten av dessa förändringar," tillägger de.

Under gårdagen uttryckte även Carnegie sig positivt om Apples beslut. På börsen steg Truecaller aktien med 0,9 procent, efter att ha fallit kraftigt dagen innan till följd av att storägarna Kleiner Perkins och Peak XV sålt 15 miljoner aktier till en rabatt om 7,9 procent.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta bevaka utvecklingen av denna förändring för att ge våra läsare de senaste uppdateringarna och analyserna.

Börskollen om Truecaller

Truecaller är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TRUE B på Large Cap. Truecaller verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 11330 st ägare hos Avanza samt 2634 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Truecaller är ett företag inom tekniksektorn. De erbjuder en plattform som hjälper användare att bekräfta telefonkontakter och blockera oönskade samtal. Deras kundbas inkluderar både företag och privatpersoner. Förutom sin kärnverksamhet tillhandahåller de även olika tilläggstjänster. Företaget är verksamt internationellt och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Truecaller, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Truecaller

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt