Analytiker: Så kan Googles sökuppdateringar påverka iGaming-bolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Analytiker: Så kan Googles sökuppdateringar påverka iGaming-bolaget

Analytiker:

Enligt en analys från Penser Access by Carnegie kan de senaste uppdateringarna från Google ha en negativ inverkan på iGaming-företaget Raketech på kort sikt, men gynna företaget i det långa loppet. Analytikerna har sänkt det motiverade värdet för Raketechs aktie till 24-28 kronor, ned från tidigare 28-32 kronor.

  • Googles algoritmuppdateringar kan påverka hur operatörer investerar i trafik från affiliates och hur webbsidor rankas.
  • Raketech har potential att återföra 25-30 miljoner euro till aktieägarna under perioden 2024-2026, enligt Penser Access by Carnegie.

Algoritmuppdateringar påverkar ranking och investeringar

Under det första och andra kvartalet har Google genomfört stora uppdateringar av sina algoritmer. Enligt Penser har detta skapat en hög volatilitet i sökresultaten, vilket kan påverka hur operatörer investerar i trafik från affiliates och hur sidor rankas.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Raketechs möjligheter på lång sikt

På lång sikt tror Penser Access by Carnegie att Raketech är väl positionerat i värdekedjan, trots att företaget kan komma att påverkas negativt av Googles uppdateringar på kort sikt.

"Vi bibehåller vår tes om att Raketech är högintressant då bolaget har potential att återföra 25-30 miljoner euro till aktieägarna under perioden 2024-2026", skriver Penser.

På Börskollen följer vi noga utvecklingen för Raketech. Under morgonen presenterade bolaget ett nytt treårigt medieavtal med Danske Spil.

Börskollen om Raketech

Raketech är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern RAKE på First North. Raketech verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 2670 st ägare hos Avanza samt 731 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Raketech är verksamma inom iGaming-industrin. Idag erbjuder bolaget diverse tjänster som berör sport- och spel online, med två huvudinriktningar: Prestationsbaserad och mediebaserad marknadsföring. Tjänster och produkter som erbjuds baseras på egenutvecklad IT-plattform och inkluderar exempelvis SEO-produkter, onlineguider, samt onlinesportbetting. Bolaget grundades under 2010 och har sitt huvudkontor i Malta.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Raketech, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Raketech

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Raketech

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt