Annonsbakslag i maj – men positiv trend
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Annonsbakslag i maj – men positiv trend

Annonsbakslag

Medieinvesteringarna föll till 1,2 miljarder kronor i maj, ned med 12,4 procent jämfört med motsvarande månad i fjol, enligt branschorganisationen Sveriges Mediebyråer. Men färre faktureringsdagar spökar och trenden pekar uppåt.

Mest motvind hade kategorin söktjänster, på minus 29 procent. Dock pekade det nedåt även för dagspress, tv, direktreklam och annonsblad, sociala medier, tidskrifter, online display och online video.

Men den stora nedgången kan förklaras med färre faktureringsdagar i maj i år jämfört med fjolårets maj, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

"En ytterligare faktureringsvecka samma period föregående år påverkar resultatet och vi ser en reell ökning om cirka 1-3 procent jämfört med maj 2023. Med hänsyn till detta håller alltså den positiva trend för medieinvesteringarna som vi sett de senaste månaderna i sig", säger Benjamin Holmfred, styrelseordförande Sveriges Mediebyråer, i en skriftlig kommentar.

Hittills i år har de totala investeringarna i medier ökat med 3,4 procent eller motsvarande 210 miljoner kronor, enligt organisationen.

Medlemmarna i Sveriges Mediebyråer hanterar de flesta av Sveriges största annonsörer.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt