Ytterligare en Caia-sminkprodukt innehöll gift
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Ytterligare en Caia-sminkprodukt innehöll gift

Ytterligare

Ytterligare en av entreprenören Bianca Ingrossos sminkbolag Caia Cosmetics produkter har sålts med giftiga PFAS-ämnen. Nyligen anmäldes bolaget av Kemikalieinspektionen för giftiga PFAS-ämnen i en ögonpenna.

Nyligen anmäldes bolaget av Kemikalieinspektionen för giftiga PFAS-ämnen i en ögonpenna. Den togs enligt företaget bort ur sortimentet i april. Nu visar det sig att ytterligare en produkt från Caia, en kajalpenna, sålts med samma PFAS-ämne, rapporterar Bloggbevakning.

Den ena produkten har nu utgått, den andra ändrat innehåll.

"Historiskt sett har totalt två av Caias produkter innehållit perfluorononyl dimethicone: Caia Duo Eye Pencil, som utgått ur vårt sortiment, samt Caia Pencil Eyeliner, som alltså inte längre innehåller perfluorononyl dimethicone", skriver företaget i ett uttalande.

PFAS-ämnet perfluorononyl dimethicone är extremt svårnedbrytbart och kan ha skadliga effekter på människor och miljö, skrev Kemikalieinspektionen i sin polisanmälan.

Bianca Ingrosso var med och grundade smink- och skönhetsvarumärket Caia Cosmetics under 2018. Två år senare klev det svenska riskkapitalbolaget Verdane in som ny majoritetsägare i bolaget.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt