Apple överklagar importförbud av Apple Watch
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Apple överklagar importförbud av Apple Watch

Apple

Apple har valt att överklaga ett beslut taget av USA:s handelsrepresentant som förbjuder importen av vissa av företagets klockor. Anklagelser om teknikstöld från medicinteknikbolaget Masimo ligger till grund för beslutet. Apple vill nu pausa förbudet medan amerikanska tullmyndigheter utreder om Apple Watch inkräktar på Masimos patent.

  • Apple har överklagat ett beslut från USA:s handelsrepresentant som förbjuder import av vissa av dess klockor i USA.
  • Förbudet är en följd av anklagelser om teknikstöld från medicinteknikbolaget Masimo.
  • Apple vill nu pausa förbudet i väntan på att amerikanska tullmyndigheter undersöker om Apples klockor kränker Masimos patent.

Enligt CNBC kommer förbudet efter att Masimo anklagat Apple för att ha rekryterat dess anställda och stulit dess pulsmätningsteknik, en teknik som senare har använts i Apple Watch. Den internationella handelskommissionen ITC valde att ge Masimo rätt i frågan och detta har nu backats upp av handelsrepresentanten.

Tekniken i fråga

Tekniken som Masimo har utvecklat förekommer i Apple Watch Series 6-modeller från 2020 och framåt. Apple har nu överklagat beslutet vid en appellationsdomstol och vill att förbudet pausas medan US Customs and Border Protection avgör om klockorna inkräktar på Masimos patent.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Utgången väntas den 12 januari

Tullmyndigheten förväntas komma med sitt besked den 12 januari. Då kommer vi få veta om importförbudet av Apple Watch kommer att fortsätta gälla i USA eller om Apple lyckas övertyga myndigheterna om att deras klockor inte kränker Masimos patent.

Om Apple

Apple är ett amerikanskt data- och hemelektronikbolag. Bolaget designar och konstruerar mobiler, datorer och surfplattor. Exempel på varumärken inkluderar Macbook, Iphone, Apple TV, och Ipad. Utöver erbjuds egenutvecklade programvaror, kringutrustning, nätverkslösningar, samt tillhörande kundsupport. Produkterna säljs på global nivå, både via egna butiker, distributionskanaler, samt auktoriserade återförsäljare. Bolaget grundades ursprungligen 1976 i Cupertino, Kalifornien.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Apple

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.