Apple stuvar om i betalningstjänsterna – slutar erbjuda BNPL-lån i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Apple stuvar om i betalningstjänsterna – slutar erbjuda BNPL-lån i USA

Apple

Apple har beslutat att dra tillbaka sitt "köp nu, betala senare" (BNPL) erbjudande i USA. Detta meddelades i ett officiellt uttalande och rapporteras av CNBC.

  • Apple avslutar sitt BNPL-erbjudande i USA
  • Erbjudandet ersätts med nya avbetalningslån från tredjepartsbolag
  • Kunder kan använda Affirm och bankkort som Citigroups kredit- och betalkort

Apple har meddelat att de stoppar sitt "köp nu, betala senare" (BNPL) erbjudande i USA, som lanserades förra året. Enligt ett uttalande från företaget, och rapporterat av CNBC, är detta en del av en större förändring i deras betalningstjänster.

BNPL-initiativet avslutas

BNPL, som står för "köp nu, betala senare", är ett betalningsupplägg där kunder kan dela upp betalningen av produkter i fyra räntefria delbetalningar. Apple Pay har erbjudit denna tjänst för produkter upp till ett värde av 1 000 dollar. Detta erbjudande kommer nu att fasas ut.

Nya avbetalningsalternativ från tredjepartsleverantörer

Apple kommer att introducera nya avbetalningslån i sin Apple Pay-kassaprocess senare i år. Dessa lån kommer att tillhandahållas av tredjepartsföretag som Affirm, samt genom kredit- och betalkort från banker som Citigroup. Detta innebär att kunder fortfarande kan göra räntefria delbetalningar, men via andra finansiella institutioner.

En talesperson från Apple förklarade beslutet med följande uttalande: "I och med introduktionen av detta nya globala erbjudande om avbetalningslån kommer vi inte längre att erbjuda Apple Pay Later i USA".

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att fortsätta rapportera om hur dessa förändringar påverkar både Apple och deras kunder.

Börskollen om Apple

Apple är ett företag från USA som specialiserar sig på datorer och konsumentelektronik. Företaget utvecklar och tillverkar mobiltelefoner, datorer och surfplattor. Bland deras varumärken finns Macbook, Iphone, Apple TV och Ipad. Dessutom erbjuder de egenutvecklade programvaror, tillbehör, nätverkslösningar och kundsupport. Produkterna säljs över hela världen genom egna butiker, olika distributionskanaler och auktoriserade återförsäljare. Företaget grundades 1976 i Cupertino, Kalifornien.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Apple, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Apple

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt