Apple tar plats i OpenAI:s styrelse
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Apple tar plats i OpenAI:s styrelse

Apple

Teknikjätten Apple har enligt uppgifter från Bloomberg News ingått ett avtal med OpenAI som ger Apple en observatörsroll i OpenAI:s styrelse. Detta markerar en ny fas i relationen mellan de två företagen, särskilt med tanke på den historiska rivaliteten mellan Apple och Microsoft.

  • Apple får en observatörsroll i OpenAI:s styrelse
  • Phil Schiller från Apple kommer att inneha rollen
  • Microsofts och Apples rivalitet kan skapa komplikationer

Enligt en rapport från Bloomberg News har Apple och OpenAI nyligen ingått ett avtal som innebär att Apple kommer att tillsätta en observatör i OpenAI:s styrelse. Rollen kommer att innehas av Phil Schiller, som är chef för Apples App Store och tidigare marknadschef. Schiller har ännu inte deltagit i något styrelsemöte, men detta förväntas ske senare under året. Han kommer dock inte att ha rösträtt i styrelsen.

En ny dynamik mellan teknikjättarna

Att Apple får en observatörsroll i OpenAI:s styrelse sätter företaget på samma nivå som Microsoft, som är OpenAI:s största finansiär och huvudsakliga leverantör av AI-teknik. Denna nya dynamik kan dock skapa problem med tanke på den långvariga rivaliteten mellan Microsoft och Apple.

Känsliga diskussioner och begränsningar

Det är sannolikt att vissa styrelsemöten i OpenAI kommer att handla om framtida AI-initiativ mellan OpenAI och Microsoft. Dessa överläggningar kan vara känsliga och Microsoft kan då önska att Schiller utesluts från dessa diskussioner. Bloomberg tillägger att det är vanligt att observatörer accepteras med denna typ av begränsningar när det handlar om känsliga sakfrågor.

Varken Apple eller OpenAI har valt att kommentera händelsen offentligt. Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen och hålla våra läsare uppdaterade om eventuella förändringar och nyheter som påverkar dessa teknikjättar.

Börskollen om Apple

Apple är ett företag från USA som specialiserar sig på datorer och konsumentelektronik. Företaget utvecklar och tillverkar mobiltelefoner, datorer och surfplattor. Bland deras varumärken finns Macbook, Iphone, Apple TV och Ipad. Dessutom erbjuder de egenutvecklade programvaror, tillbehör, nätverkslösningar och kundsupport. Produkterna säljs över hela världen genom egna butiker, olika distributionskanaler och auktoriserade återförsäljare. Företaget grundades 1976 i Cupertino, Kalifornien.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Apple, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt