Apples AI-satsning senareläggs i Europa
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Apples AI-satsning senareläggs i Europa

Apples

Apple skjuter fram lanseringen av sin AI-satsning i Europa på grund av osäkerheter kopplade till EU:s nya regelverk, som bland annat har som syfte att begränsa teknikbjässarnas makt.

Med hänvisning till EU:s digitala marknadslag, DMA, säger en talesperson för företaget att de inte tror på en lansering i år i Europa.

Tidigare i juni avslöjade Apple att man ger sig i AI-kriget med satsningen Apple Intelligence. Satsningen inkluderar ett samarbete med OpenAI och ska göra deras chattbot Chat-GPT tillgänglig för Iphoneanvändare.

Den funktionen, bland andra, läggs på is på grund av oro för kraven om gemensamma standarder i DMA "kan tvinga oss att äventyra våra produkters integritet på ett sätt som riskerar användarnas personliga integritet och datasäkerhet".

Företaget säger att de är fast beslutna om att hitta en lösning med EU som gör det möjligt att leverera funktionerna utan att kompromissa med säkerheten.

Även Meta, som bland annat äger Instagram och Facebook, lät meddela tidigare denna månad att man skjuter fram planer på att träna artificiell intelligens med hjälp av europeiska användares innehåll, på begäran från den irländska dataskyddsmyndigheten.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt