Är kryptovaluta en bra investering?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

Är kryptovaluta en bra investering?

Är

Är du intresserad av kryptovaluta? Eller har du möjligtvis hört att det kan vara en bra investering? Oavsett vad finns det en hel del saker som du bör känna till om du vill ta steget in i kryptovärlden, annars riskerar du att gå i någon av alla de fällor som existerar på marknaden.

Det finns en hel del anledningar till varför en investering i en kryptovaluta kan vara en bra affär, men du måste vara försiktig, för det finns förmodligen ännu fler anledningar till varför så inte är fallet. Det är viktigt att du känner till detta om du är intresserad av att ge dig in i branschen, och det kan vara en stor fördel att känna till dess grunder, men gärna mer.

3 anledningar för att kryptovalutan kan vara en bra investering

Nedan är exempel på saker varför så kan vara fallet:

Om du vill diversifiera din portfölj

Om du letar efter ett sätt att diversifiera din portfölj kan en kryptovaluta vara ett bra alternativ. Det är en finansiell tillgång som skiljer sig ganska mycket från många andra alternativ, och det finns anledning att tro att den faktiskt kan stiga i pris medan många andra tillgångar sjunker i pris.

Utöver detta skadar det absolut inte att bredda sin portfölj så mycket som möjligt om man vill ta bort en del risker som finns hos mer centrerade portföljer.

Om du har bra anledningar att tro att priset kommer att stiga

Om du har en eller flera riktigt bra anledningar att tro att priset kommer att stiga, kan en investering i en kryptovaluta vara en bra idé. Något du måste komma ihåg är att det dock är väldigt lätt att inbilla sig saker, eller att helt enkelt ha fel.

Om du dock känner dig säker med att den information och analys som du har är korrekt, kan en kryptovaluta i många fall bli en bra investering.

Om du vill vara med och förändra världen

Kryptovalutan kan mycket väl revolutionera det finansiella systemet som samhället använder, och har till viss del redan gjort det. Många anser att de är med i en revolution när de investerar i en kryptovaluta, och så kan mycket väl faktiskt vara fallet.

Huruvida kryptovalutan faktiskt kommer att kunna konkurrera med fiatvalutan i framtiden lämnar vi dock osagt, men det är åtminstone ett minst sagt intressant alternativ. Om du ändå bestämmer dig för att investera i kryptovalutor är BitiCodes ett bra ställe att börja på eftersom det är en nybörjarvänlig plattform.

Vad du måste känna till innan du investerar i en kryptovaluta


Nedan är exempel på saker du måste känna till:

Priset kan både stiga och sjunka

Du måste vara fullt införstådd med att priset både kan stiga och sjunka när det gäller kryptovalutor. Bara för att priset har stigit väldigt mycket under det senaste årtiondet för många av de största alternativen, betyder det absolut inte att så kommer att bli fallet i framtiden.

Priserna kan både stiga och sjunka, vilket gör att det inte är säkert att du får tillbaka dina pengar om du vill växla tillbaka till någon annan typ av valuta. Kontentan är att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning.

Alla associerade regler och lagar

Du bör känna till alla de regler och lagar som gäller på marknaden. Detta kan exempelvis vara att det är förbjudet att handla med kryptovalutor i vissa länder, men även att du måste betala skatt på alla vinster som du ådrar dig från en kryptovaluta.

I Sverige måste du betala skatt på alla vinster. Hur skattesatsen ser ut har att göra med ett flertal olika faktorer, vilket är anledningen till att vi rekommenderar att du besöker Skatteverkets hemsida för att se vad som gäller för dig.

Hur de fungerar

En av de allra viktigaste punkterna är att du måste känna till vad en kryptovaluta är för något, men även hur de fungerar. På så sätt undviker du många vanliga fällor som nybörjare gör, och får en betydligt högre chans att lyckas med din investering.

Det finns många olika sätt för att lära sig grunderna inom branschen. Internet är inget annat än en skattkista fylld med allt möjligt som du någonsin skulle kunna tänkas behöva för att lära dig allt som finns att lära sig om kryptovalutan, vilket även är den plats vi rekommenderar att du besöker.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt