Arbetslösheten fortsätter upp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Privatekonomi

Arbetslösheten fortsätter upp

Arbetslösheten

Både arbetslösheten och varslen fortsätter att öka, visar ny statistik från Arbetsförmedlingen. Nästan 355 000 personer var inskrivna som arbetslösa i slutet av mars. Det är en ökning med drygt 19 000 personer, jämfört med samma period ifjol.

Nästan 355 000 personer var inskrivna som arbetslösa i slutet av mars. Det är en ökning med drygt 19 000 personer, jämfört med samma period ifjol.

Arbetslösheten har därmed ökat från 6,4 procent till 6,7 procent på ett år.

"Detta är en följd av det tuffare ekonomiska läget som påverkar flera branscher" säger Eva Samakovlis, analysdirektör på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

Antalet inskrivna arbetslösa ungdomar (18-24 år) var drygt 41 000 i mars. Det är drygt 4 000 personer fler än samma månad föregående år.

"Arbetsförmedlingens fortsatta bedömning är att arbetslösheten kommer att öka under 2024 för att därefter minska när ekonomin förstärks", skriver myndigheten.

Även antalet varsel blev fler. Drygt 5 900 personer varslades, vilket är en ökning på 27 procent jämfört med samma period 2023.

Däremot minskade antalet som varit utan arbete i minst tolv månader. Det var 142 000 i mars, vilket är en minskning på drygt 1 000 personer på ett år.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt