Attraktiv investering: IT-konsultbolaget lockar med låg värdering och generös utdelning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Attraktiv investering: IT-konsultbolaget lockar med låg värdering och generös utdelning

Attraktiv

Det svenska IT-konsultbolaget Combinedx aktie har noterat en stark uppgång på över 50 procent under årets första månader. Trots denna positiva trend handlas aktien fortfarande till relativt låga värderingsmultiplar, enligt en analys från Placera. Bolaget, som noterades för två år sedan, erbjuder dessutom bra kassaflöden och generös utdelning till sina aktieägare.

  • Combinedx aktie har stigit med över 50 procent i år, men handlas fortfarande till låga värderingsmultiplar
  • Bolaget erbjuder bra kassaflöden och generösa utdelningar
  • Combinedx aktie bedöms vara en attraktiv investering, enligt en analys från Placera

Combinedx: stark tillväxt och attraktiv värdering

Combinedx har lyckats locka investerare med sina relativt låga värderingar, starka kassaflöden och generösa utdelningar. Detta kan till stor del förklaras av bolagets låga investeringsbehov, jämfört med mer traditionella produktbolag. Bolaget handlas till ett P/E-tal på 11 baserat på Placeras vinstprognos för 2024, vilket sjunker till 9,7 för 2025 och 8,5 procent för 2026. Direktavkastningen ligger på knappt 4 procent.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Bra investeringsmöjlighet

Enligt Placeras analys bör Combinedx aktie vara en attraktiv investering på nuvarande nivåer. "Aktien är lågt värderat jämfört med sektorn som helhet, bolaget har nettokassa och de större ägarna har gedigen erfarenhet av dynamiken på aktiemarknaden", skriver Placera.

Börskollen om CombinedX

CombinedX är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CX på First North. CombinedX verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 1139 st ägare hos Avanza samt 436 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

CombinedX är en koncern av specialistbolag som hjälper företag och organisationer med digitalisering. Koncernen består av en grupp bolag specialiserade på att automatisera affärsflöden och processer, från kundinteraktion till produktion, med data som förändringsdrivare samt molnplattformar. Kunderna finns främst i sektorerna industri, handel, livsmedel, kommuner och myndigheter, säkerhet och bevakning, hälso- och sjukvård samt övrig tjänstesektor.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om CombinedX, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om CombinedX

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien CombinedX

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt