Australien lägger ner rättsfall mot Elon Musks plattform X
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Australien lägger ner rättsfall mot Elon Musks plattform X

Australien

Australien har beslutat att avsluta rättsprocessen mot Elon Musks sociala medieplattform X, tidigare känd som Twitter, gällande spridningen av en våldsam video. Beslutet grundar sig på överväganden om onlinesäkerhet, särskilt för barn, rapporterar CNBC.

  • Rättsprocessen mot plattformen X har avbrutits.
  • Beslutet motiveras av främjandet av onlinesäkerhet.
  • Elon Musk välkomnar beskedet och betonar yttrandefrihet.

Bakgrund till rättsfallet

I april förra året cirkulerade en video på sociala medieplattformen X som visade en knivattack i Sydney. Den australiensiska tillsynsmyndigheten för onlinesäkerhet, eSafety, inledde en rättsprocess mot plattformen för att få bort den våldsamma filmen. X försvarade sig med att det handlade om yttrandefrihet och ifrågasatte Australiens rätt att bestämma vad som ska få visas på plattformen.

Beslut om att avsluta rättsfallet

Julie Inman-Grant, kommissionär för eSafety, meddelade att myndigheten efter noggrant övervägande valt att avbryta rättsfallet. Inman-Grant betonade att syftet med att utfärda ett meddelande om avlägsnande var att förhindra att den våldsamma videon skulle bli viral, vilket kunde leda till ytterligare våld och skada det australiensiska samhället, särskilt barn.

”Vårt enda mål och fokus när vi utfärdade vårt meddelande om avlägsnande var att förhindra att denna extremt våldsamma film blir viral, potentiellt uppmuntrar till ytterligare våld och orsakar mer skada på det australiensiska samhället. Jag står fast vid mina utredare och de beslut som eSafety fattade", säger Inman-Grant.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Reaktion från Elon Musk

Kort efter att beslutet tillkännagavs gjorde Elon Musk ett inlägg på plattformen X. Musk skrev: "Yttrandefrihet är värt att kämpa för", vilket visar hans stöd för beslutet att avsluta rättsprocessen.

Hos Börskollen välkomnar vi att debatten om yttrandefrihet och onlinesäkerhet fortsätter, då dessa frågor är centrala i vår digitala tidsålder.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om X

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien X

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt