Autoliv förbereder försäljning av rysk verksamhet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Autoliv förbereder försäljning av rysk verksamhet

Autoliv

Det har blivit känt att Autoliv, en av de största aktörerna inom bilsäkerhet, förväntas sälja sin ryska verksamhet inom en snar framtid. Processen påbörjades i april när företaget ansökte om undantag från sanktionerna för att kunna genomföra affären. Autoliv har dock ännu inte avslöjat vem den potentiella köparen är, eller vilket pris som avtalats.

  • Autoliv förbereder sig för att sälja sin ryska verksamhet till ett ännu icke-namngivet ryskt företag.
  • Verksamheten i Ryssland stod för mindre än en procent av Autolivs totala verksamhet före den ryska invasionen av Ukraina.

En talesperson för Autoliv har offentligt bekräftat att företaget planerar att sälja sin ryska verksamhet. Trots att detaljerna kring försäljningen ännu inte har publicerats, är det klart att köparen kommer att vara ett ryskt företag. Autoliv har dock valt att inte kommentera den överenskomna köpeskillingen.

Verksamhetens omfattning

I sammanhanget kan det vara värt att notera att Autolivs ryska verksamhet utgjorde mindre än en procent av företagets totala verksamhet innan Ukraina-konflikten bröt ut. Baserat på företagets omsättning för 2021, motsvarar detta cirka 744 miljoner kronor.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ansökan om undantag från sanktioner

För att kunna genomföra försäljningen har Autoliv ansökt om undantag från de sanktioner som råder mot Ryssland. Denna ansökan lades fram i mitten av april hos Kommerskollegium. Detta är ett nödvändigt steg för att kunna slutföra försäljningen av verksamheten.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa denna utveckling och rapportera om eventuella nya insikter eller uppdateringar rörande Autolivs planerade försäljning.

Börskollen om Autoliv

Autoliv är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ALIV SDB på Large Cap. Autoliv verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 7276 st ägare hos Avanza samt 2831 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Autoliv är ett globalt teknikbolag verksamma inom bilsäkerhet. Bolaget utvecklar och tillverkar säkerhetssystem för större biltillverkare runtom samtliga globala regioner. Exempel på produkter som bolaget utvecklar inkluderar radarsystem, bromssystem, bilbälten, systemintegration och airbags. Bolaget kom till 1997 vid en sammanslagning utav svenska Autoliv och amerikanska Morton. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Autoliv, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Autoliv

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Autoliv

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt