Autoliv gynnas av konkurrentens försäljning inom passiv säkerhet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Autoliv gynnas av konkurrentens försäljning inom passiv säkerhet

Autoliv

Fordonssäkerhetsgiganten Autoliv står inför en potentiell fördel när dess tyska rival ZF planerar att sälja sin passiva säkerhetsverksamhet, enligt branschkällor. ZF, som nu är näst störst på marknaden efter Autoliv, förväntas genom försäljningen stärka Autolivs position, åtminstone på kort sikt.

ZF sägs inneha en marknadsandel på cirka 25 procent, vilket gör företaget till Autolivs huvudkonkurrent inom passiv säkerhet. Källor inom branschen menar att ägarbytet hos ZF kommer att vara till fördel för Autoliv, i alla fall på kort sikt.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Potentiella konsekvenser på lång sikt

Men det finns också osäkerheter kring den långsiktiga effekten av ZFs försäljning. Enligt en källa med god insyn är den långsiktiga frågan "vem som köper och hur stark konkurrent det blir". Det innebär alltså att Autolivs framtida ställning på marknaden i stor utsträckning kommer att bero på vem den nya ägaren av ZFs passiva säkerhetsverksamhet blir.

Med tanke på den starka konkurrensen inom fordonsäkerhetsbranschen är det av yttersta vikt för Autoliv att hålla ett öga på utvecklingen hos ZF och dess eventuella nya ägare. Hur detta kommer att påverka marknaden och Autolivs position är ännu oklart, men det är tydligt att förändringar står för dörren.

Om Autoliv

Autoliv är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 7077st ägare hos Avanza samt 2952st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Autoliv är ett globalt teknikbolag verksamma inom bilsäkerhet. Bolaget utvecklar och tillverkar säkerhetssystem för större biltillverkare runtom samtliga globala regioner. Exempel på produkter som bolaget utvecklar inkluderar radarsystem, bromssystem, bilbälten, systemintegration och airbags. Bolaget kom till 1997 vid en sammanslagning utav svenska Autoliv och amerikanska Morton. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Autoliv

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Autoliv

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt