Avgift införs för Facebook och Intstagram
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Avgift införs för Facebook och Intstagram

Avgift

Meta, det globala företaget bakom sociala medie-jättarna Facebook och Instagram, bekräftar att det kommer att introducera betalversioner av sina plattformar i EU. De nya tjänsterna, som kommer att vara fria från annonser och väntas bli tillgängliga redan i november.

Ändringen till betalversioner av dessa plattformar är Metas respons på de nya EU-reglerna som kräver att användarna godkänner insamling av data. Detta innebär ett potentiellt hot mot företagets huvudsakliga inkomstkälla, vilket är annonsering. Trots detta, kommer de gratisversionerna, som inkluderar annonser, fortfarande att vara tillgängliga för användare. Kostnaden för de nya versionerna av apparna kommer att ligga på mellan 120 och 150 kronor per månad som det ser ut.

Integritet och dataskydd

I ett pressmeddelande uttryckte Meta att de som väljer att betala för att använda Instagram eller Facebook inte kommer att behöva oroa sig för att deras information används för annonsering. Detta kommer efter att EU-domstolen tidigare i år förbjöd Meta att kombinera data som samlats in om användare på företagets plattformar med data från externa webbplatser, utan användarens medgivande.

Detta rapporterar PCFörAlla om.

Böter för brott mot EU:s integritetslagar

Meta har tidigare blivit straffat för att ha brutit mot EU:s integritetslagar. Irlands dataskyddsmyndighet dömde i början av året företaget att betala en böter på 390 miljoner euro. Lanseringen av betalversioner av Facebook och Instagram kan ses som ett försök av företaget att navigera i det komplexa landskapet av dataskydds- och integritetslagar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Meta Platforms

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Meta Platforms

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt