Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Avgift

Avgift införs för Facebook och Intstagram

Meta, det globala företaget bakom sociala medie-jättarna Facebook och Instagram, bekräftar att det kommer att introducera betalversioner av sina plattformar i EU. De nya tjänsterna, som kommer att vara fria från annonser och väntas bli tillgängliga redan i november.

Ändringen till betalversioner av dessa plattformar är Metas respons på de nya EU-reglerna som kräver att användarna godkänner insamling av data. Detta innebär ett potentiellt hot mot företagets huvudsakliga inkomstkälla, vilket är annonsering. Trots detta, kommer de gratisversionerna, som inkluderar annonser, fortfarande att vara tillgängliga för användare. Kostnaden för de nya versionerna av apparna kommer att ligga på mellan 120 och 150 kronor per månad som det ser ut.

Integritet och dataskydd

I ett pressmeddelande uttryckte Meta att de som väljer att betala för att använda Instagram eller Facebook inte kommer att behöva oroa sig för att deras information används för annonsering. Detta kommer efter att EU-domstolen tidigare i år förbjöd Meta att kombinera data som samlats in om användare på företagets plattformar med data från externa webbplatser, utan användarens medgivande.

Detta rapporterar PCFörAlla om.

Böter för brott mot EU:s integritetslagar

Meta har tidigare blivit straffat för att ha brutit mot EU:s integritetslagar. Irlands dataskyddsmyndighet dömde i början av året företaget att betala en böter på 390 miljoner euro. Lanseringen av betalversioner av Facebook och Instagram kan ses som ett försök av företaget att navigera i det komplexa landskapet av dataskydds- och integritetslagar.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Meta Platforms

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Meta Platforms

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.