Avstå från generikabolaget: Imponerande tillväxt – men för hög värdering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Avstå från generikabolaget: Imponerande tillväxt – men för hög värdering

Avstå

Affärsvärlden har utfärdat en neutral rekommendation för det svenska generikabolaget EQL Pharma. Trots företagets imponerande tillväxthistorik och en stark läkemedelspipeline, anser Affärsvärlden att aktien inte är billig. På lång sikt kan företagets aktie dock vara en god investering.

  • Affärsvärlden ger en neutral rekommendation för EQL Pharma.
  • Företaget har en stark tillväxthistorik och en robust läkemedelspipeline.
  • Affärsvärlden tror att EQL Pharmas aktie kan vara en god investering på lång sikt.

Enligt Affärsvärlden har EQL Pharma en imponerande tillväxthistorik. Dess stora pipeline av läkemedel indikerar en hög tillväxt i de kommande åren. Men trots detta ger Affärsvärlden en neutral rekommendation för företaget.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En aktie för långsiktiga investerare

Affärsvärlden tror att EQL Pharmas aktie kan bli en bra affär på lång sikt. Men när det gäller en ettårig utvärderingshorisont, råder Affärsvärlden till en mer neutral hållning. Aktien har upplevt en stark tillväxt, men är för närvarande inte billig, vilket gör att den kanske inte är det bästa valet för kortsiktiga investerare.

Vi på Börskollen följer utvecklingen för EQL Pharma och kommer att hålla våra läsare uppdaterade om eventuella förändringar i företagets värdering och placering på marknaden.

Börskollen om EQL Pharma

EQL Pharma är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern EQL på Spotlight. EQL Pharma verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 1775 st ägare hos Avanza samt 380 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

EQL Pharma är ett läkemedelsbolag. Idag innehas fokus inom utvecklingen av nischade och särskilda läkemedel, vilket innefattar alltifrån läkemedel som används för diabetes, utvidgning av blodkärl, samt diverse infektioner och allergier. Störst verksamhet återfinns på den nordiska marknaden. EQL Pharma grundades 2006 och har sitt huvudkontor i Lund.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om EQL Pharma, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om EQL Pharma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien EQL Pharma

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt