Avvakta med skogsindustribolaget råder Dagens industri
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Avvakta med skogsindustribolaget råder Dagens industri

Avvakta

Enligt Dagens industri bör investerare avvakta med att satsa på skogsindustribolaget SCA, som nyligen har utsatts för en blankarattack från Viceroy. Detta råd baseras på den nuvarande marknadssituationen, samt det faktum att SCA:s stora uppvärdering av skogen redan är genomförd, vilket kan göra framtida avkastning mer oattraktiv.

  • Skogsindustribolaget SCA har hamnat under en blankarattack från Viceroy.
  • Dagens industri råder investerare att avvakta med att investera i SCA baserat på den nuvarande marknadssituationen och företagets avkastningsutsikter.
  • SCA:s stora uppvärdering av skogen är redan genomförd, vilket kan göra framtida avkastning mindre attraktiv.

En tuff avslutning på ett svårt år

Dagens industri pekar på att skogsbolagens rapporter för det fjärde kvartalet visar på en tuff avslutning på ett svagt år, präglat av lagerminskningar. "Det finns förhoppningar om att det har bottnat, men 2024 lär knappast bli en klang och jubelföreställning", skriver tidningen.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Styrkor och svagheter hos SCA

Å andra sidan framhäver tidningen att det finns några positiva aspekter med SCA. Bolaget har en väl investerad integrerad värdekedja med självförsörjning, samt en substansrabatt. Men trots dessa styrkor anser Dagens industri att det kan vara bäst att avvakta med att investera i SCA för tillfället.

Om SCA

SCA är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Material och aktien har 38981st ägare hos Avanza samt 7954st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Svenska Cellulosa Aktiebolaget. Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna resurs har SCA byggt en utvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från egna och andras skogar. SCA erbjuder papper för förpackningar och tryck, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SCA

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien SCA

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.