Axfood omstrukturerar Dagabs lagerverksamhet för bättre effektivitet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Axfood omstrukturerar Dagabs lagerverksamhet för bättre effektivitet

Axfood

Dagligvarubolaget Axfood meddelar att de kommer att koncentrera Dagabs volymer för externa kunder till lagret i Örebro. Detta beslut motiveras av koncernens tillväxt och behovet av att optimera logistikverksamheten. Flytten förväntas vara klar senast första halvåret 2026.

  • Axfood centraliserar Dagabs externa kundvolymer till Örebro.
  • Logistikcentret i Bålsta fokuserar på dagligvaruhandeln.
  • Flytten beräknas vara klar senast första halvåret 2026.

Bakgrund och anledning

Axfood har valt att samla Dagabs volymer för externa kunder till lagret i Örebro. Detta beslut är ett led i att hantera koncernens kraftiga tillväxt och förbättra effektiviteten inom logistikverksamheten. Hans Bax, vd för Dagab, förklarar att koncentrationen av servicehandelsflödena till Örebro syftar till att uppnå bättre kvalitet, högre effektivitet och öka kapaciteten för framtida tillväxt inom både dagligvaruhandeln och servicehandeln.

Förändringar i lagernätverket

Som en del av omstruktureringen kommer logistikcentret i Bålsta framöver att primärt hantera volymer för dagligvaruhandeln. Samtidigt flyttas volymer som idag hanteras via lagren i Skellefteå och Sätra till Örebro. Denna omställning kommer att innebära att lagret i Örebro utökas för att kunna hantera de ökade volymerna.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Tidsplan och påverkan

Koncentrationen av volymerna till Örebro är planerad att vara genomförd senast under första halvåret 2026. Axfood förväntar sig att denna omstrukturering inte kommer att påverka de årliga effektivitetsförbättringar som förväntas från investeringen i logistikcentret i Bålsta. Vi på Börskollen följer utvecklingen noggrant och kommer att rapportera om eventuella ytterligare förändringar eller uppdateringar.

Börskollen om Axfood

Axfood är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern AXFO på Large Cap. Axfood verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 84859 st ägare hos Avanza samt 11288 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Axfood är ett företag som arbetar inom livsmedelsbranschen. De är specialiserade på både detaljhandel och grossisthandel, och inom koncernen finns flera välkända livsmedelskedjor, såsom Hemköp, Willys och PrisXtra. Dessutom bedriver företaget grossistverksamhet genom Dagab och Axfood Närlivs. För närvarande kommer majoriteten av deras försäljning från den svenska marknaden. Företagets huvudkontor är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Axfood, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Axfood

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Axfood

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt