Axfood optimerar logistiken genom att centraliserat lager
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Axfood optimerar logistiken genom att centraliserat lager

Axfood

Dagligvarubolaget Axfood meddelar att de kommer att koncentrera Dagabs volymer för externa kunder till lagret i Örebro. Detta beslut är ett led i att hantera bolagets kraftiga tillväxt och förbättra logistikverksamheten. Företaget förväntar sig inga större kostnader eller förändringar i effektivitetsförbättringar till följd av detta beslut.

  • Axfood centraliserar Dagabs externa kundvolymer till Örebro.
  • Logistikcentret i Bålsta fokuserar på dagligvaruhandeln.
  • Inga större investeringar eller kostnader förväntas.

Centralisering till Örebro

Axfood meddelar att de ska koncentrera Dagabs volymer för externa kunder till lagret i Örebro. Detta beslut har tagits som en följd av koncernens kraftiga tillväxt och för att optimera logistikverksamheten. Dagabs VD, Hans Bax, förklarar att centraliseringen syftar till att leverera bättre kvalitet, högre effektivitet och säkra kapaciteten för ytterligare tillväxt.

Omlokalisering och avveckling

Beslutet innebär att logistikcentret i Bålsta primärt ska hantera volymer för dagligvaruhandeln. Volymer som idag går via lagren i Skellefteå och Sätra kommer att flyttas till Örebro, vilket innebär att verksamheterna där kommer att avvecklas senast under första halvåret 2026. Axfoods presschef, Magnus Törnblom, bekräftar att Örebro-lagret redan är fullt fungerande och att inga större investeringar krävs.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Ekonomiska effekter och aktiekurs

Beslutet förväntas inte påverka de årliga effektivitetsförbättringarna från investeringen i logistikcentret i Bålsta. Enligt Törnblom redovisar bolaget inga särskilda kostnader kopplat till detta beslut. På börsen reagerade marknaden med att handla ned Axfoods aktie med 0,3 procent.

På Börskollen ser vi detta som en strategisk åtgärd från Axfood för att stärka sin logistik och möta den ökande efterfrågan, vilket kan skapa långsiktiga fördelar för företaget.

Börskollen om Axfood

Axfood är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern AXFO på Large Cap. Axfood verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 84859 st ägare hos Avanza samt 11288 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Axfood är ett företag som arbetar inom livsmedelsbranschen. De är specialiserade på både detaljhandel och grossisthandel, och inom koncernen finns flera välkända livsmedelskedjor, såsom Hemköp, Willys och PrisXtra. Dessutom bedriver företaget grossistverksamhet genom Dagab och Axfood Närlivs. För närvarande kommer majoriteten av deras försäljning från den svenska marknaden. Företagets huvudkontor är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Axfood, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Axfood

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Axfood

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt