Axfoods investerar tungt i automation – bra för aktien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Axfoods investerar tungt i automation – bra för aktien

Axfoods

Under de senaste åren har Axfood investerat nästan 3 miljarder kronor i automation, med stora förväntningar på framtida lönsamhetsförbättringar. Trots potentialen för en 10 procentig uppgång i aktien under de kommande åren, rekommenderar Affärsvärlden ändå neutral positionering.

Nyheten i korta drag:

  • Axfood har investerat närmare 3 miljarder kronor i automationslösningar.
  • Investeringarna förväntas leda till lönsamhetsförbättringar.
  • Affärsvärlden ser en potentiell 10 procentig uppgång i aktien, men rekommenderar ändå neutral positionering.

I jakten på ökad effektivitet och lönsamhet har Axfood investerat massiva belopp i automationslösningar. Särskild uppmärksamhet har riktats mot det enorma Båstalagret, som för närvarande tas i drift.

Affärsvärlden har i sin senaste analys påpekat att dessa investeringar bör ge upphov till lönsamhetsförbättringar. Tidningen ser även en potential på 10 procent i aktien på ett par års sikt. Dock räcker detta inte för att motivera ett köpråd.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral position rekommenderas

"Vi ser aktien som klart mer lockande på nivåer nedåt 230 kronor. Rådet blir neutral", skriver Affärsvärlden i sin slutsats. Trots de stora investeringarna och den förväntade lönsamhetsökningen, råder tidningen alltså till försiktighet vad gäller Axfoods aktie.

Om Axfood

Axfood är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 85557st ägare hos Avanza samt 11972st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Axfood är verksamma inom dagligvaruhandeln. Bolaget är specialiserade inom detalj- och partihandel och inom koncernen återfinns ett flertal dagligvarukedjor, där de mer kända inkluderar Hemköp, Willys och PrisXtra. Bolaget bedriver även partihandel genom Dagab och Axfood Närlivs. Idag står den svenska marknaden för majoriteten av försäljningen. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Axfood

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Axfood

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.