Bakslag för Musk: Domare förkastar hans miljardersättning från Tesla
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bakslag för Musk: Domare förkastar hans miljardersättning från Tesla

Bakslag

En domare i Delaware har förklarat att elbilstillverkaren Teslas ersättningspaket på 56 miljarder dollar till VD Elon Musk är ogiltigt. Detta beslut baseras på att Teslas styrelse misslyckats med att bevisa att belöningspaketet var rättvist och att de hade förhandlat med Musk. Detta framkommer i rapporter från CNBC.

  • Domare Kathaleen McCormick uttalade att det fanns få bevis på att några förhandlingar kring ersättningspaketet överhuvudtaget hade ägt rum.
  • Musk har i en tweet efter beslutet uppmanat företag att inte registrera sig i Delaware, och undrade om Tesla borde flytta sin registrering till Texas.
  • Teslas aktie sjönk med 3,2 procent i onsdagens förhandel efter beslutet.

Musks ersättningspaket ifrågasatt

Domaren menade att Teslas styrelse och ersättningskommitté inte agerat i bolagets bästa intresse när de förhandlade om Musks ersättningsplan. Hon gick så långt som att säga att det fanns knappt några bevis för att några förhandlingar överhuvudtaget ägt rum. Domaren menade även att Musk, som är storägare i Tesla, själv kontrollerade alla beslut kring ersättningspaketet.

Stämning från aktieägare

Stämningen mot Musks ersättningspaket kommer från en aktieägare i bolaget. Musk har möjlighet att överklaga beslutet till Delawares högsta domstol.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Musk reagerar

Efter domslutet twittrade Musk "Registrera aldrig ditt bolag i Delaware", och ställde frågan om Tesla inte borde flytta sin registrering till Texas, där företagets fysiska kontor ligger.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.