Banken upprepar rekommendation för Apple inför AI-lansering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Banken upprepar rekommendation för Apple inför AI-lansering

Banken

Bank of America har återigen gett en positiv rekommendation för Apple med en riktkurs på 230 dollar. Banken förväntar sig att Apples kommande AI-strategi, som presenteras på nästa månads utvecklarkonferens, kommer att driva en flerårig uppgraderingscykel.

  • Bank of America upprepar rekommendationen outperform för Apple.
  • Riktkursen är satt till 230 dollar inför AI-lanseringen.
  • Analytiker förutspår en snabb adoption av AI-telefoner.

AI-strategi driver uppgraderingscykel

Bank of America har åter bekräftat sin positiva syn på teknologijätten Apple genom att upprepa sin rekommendation "outperform" och sätta en riktkurs på 230 dollar per aktie. Enligt banken kommer Apple att avslöja sin strategi för generativ AI under nästa månads utvecklarkonferens, Worldwide Developers Conference (WWDC), vilket förväntas ha en betydande inverkan på marknaden.

Bankens analytiker skriver att de kommande AI-aktiverade telefonerna, som benämns "IntelliPhones", har potential att initiera en flerårig uppgraderingscykel. Detta kan jämföras med den omvälvande förändring som introduktionen av smartphones medförde.

Snabbare adoption än tidigare teknologier

Analytikerna på Bank of America förutspår att adoptionen av dessa nya AI-telefoner kommer att ske snabbare än tidigare teknologiska innovationer som smartphones och 5G. "Med en installerad bas på över 4 miljarder smartphones ser vi möjligheten att nästa uppgraderingscykel blir en händelse som inträffar en gång på ett decennium," skriver banken i sin analys.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Kommande utvecklarkonferens

Apples årliga utvecklarkonferens, WWDC, kommer att hållas digitalt mellan den 10 och 14 juni. Under denna konferens förväntas Apple ge mer insikt i sin AI-strategi och lansera nya produkter som kan bli avgörande för företagets framtid.

Apples aktie har redan reagerat positivt på dessa nyheter och stigit med 1,1 procent till 192,04 dollar. Bolagets rekordnotering är på 199,62 dollar, vilken nåddes den 14 december 2023.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och ser fram emot att rapportera mer om Apples kommande AI-initiativ och deras potentiella påverkan på marknaden.

Börskollen om Apple

Apple är ett företag från USA som specialiserar sig på datorer och konsumentelektronik. Företaget utvecklar och tillverkar mobiltelefoner, datorer och surfplattor. Bland deras varumärken finns Macbook, Iphone, Apple TV och Ipad. Dessutom erbjuder de egenutvecklade programvaror, tillbehör, nätverkslösningar och kundsupport. Produkterna säljs över hela världen genom egna butiker, olika distributionskanaler och auktoriserade återförsäljare. Företaget grundades 1976 i Cupertino, Kalifornien.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Apple, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt