Topp 10: Världens bästa elbil
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Topp 10: Världens bästa elbil

Topp

Top Gear har sammanställt en lista över de världens bästa elbilar just nu. Det finns bara ett bilmärke på listan nedan som förekommer med mer än en modell, utan rättare sagt två. Häng med så får du se vilket.

Bästa elbilen just nu i fallande ordning

Här sammanställer vi topp 10 av det mest populära elbilarna i fallande ordning enligt Top Gear, det anrika tv-programmet från BBC, med den populäraste först. Det finns bara ett märke på listan nedan som förekommer med mer än en modell, rättare sagt två, och det är Tesla.

Tesla som har varit ett ledljus i på elbilsmarknaden i många år. Dock intas förstaplatsen på denna lista av Porsche och deras Taycan.

1. Porsche Taycan

"Cross Turismo är den mest kompletta snabba herrgårdsvagnen som finns tillgänglig idag. Inte den största eller mest praktiska, långt ifrån, men när det gäller dess mångsidighet och förmåga att uppfylla den roll den sätter för sig själv är den lysande. Vi skulle välja den över en Audi RS6 eller vilken Panamera som helst. Endast den mer livliga E63 skulle möjligen kunna fresta oss till bensinsidan."

2. Tesla Model 3

"Modell 3 blev Top Gears sedanfavorit 2019 och besegrade de gamla konkurrenterna samtidigt som den behöll sin ledning över de nya elbilskandidaterna. Den har varit i produktion sedan mitten av 2017, men även när den går in i medelåldern har inget på marknaden än så länge lyckats slå Modell 3 på alla fronter. Även om den inte är utan brister, är den helt enkelt en av de mest intressanta och lockande bilarna i världen just nu."

3. Hyundai Ioniq 5

"Att Hyundai nu har tillräckligt med självförtroende för att sätta en så djärvt utseende bil som Ioniq 5 till försäljning är imponerande. Men det faktum att denna retro-XXL-hot hatch-kaross döljer en av de mest kompletta familjeelbilarna pengar kan köpa är helt enkelt anmärkningsvärt. Om Hyundai kan upprätthålla denna framgång bakom de kommande medlemmarna i Ioniq-familjen bör sedan liknande bilar som VW:s ID-serie och till och med Mercedes EQ-serie vara extremt oroliga."

4. Audi e-tron GT

"Är den bättre än en Taycan? Den erbjuder en aning mer komfort och utrymme samtidigt som den har något mindre toppfart, men verkliga skillnaderna är små. Det kommer att bero på vilket varumärke du föredrar och vilken kaross du dras till - och på den premissen har e-tron GT en chans att skaka om lite i Stuttgart."

5. Honda e

"Det är ett Urban EV Concept som blev en legend, legenden som blev en prototyp och prototypen som blev den minsta, mest önskvärda bilen sedan Suzuki Jimny. Det är Honda e, Hondas första massmarknadspurelektriska bil, och vi vill ha en."

6. BMW iX

"BMW kommer att skapa batteriversioner av alla sina huvudmodeller - precis som de redan har gjort med Mini Electric och iX3 - men de ville också bygga denna helt elektriska bil som ett utställningsobjekt för att visa sitt fina arbete med material, aerodynamik och förarassistans. iX är ett stort och bekvämt hem på hjul, och en enorm mängd teknologi har lagts ner för att säkerställa att föraren blir lugnad medan passagerarna kan koppla av. Det är effektiv för en fullstor el-SUV. Räckvidden är imponerande, och den kan också ladda snabbt."

7. Skoda Enyaq iV

"Ännu en gång har Skoda byggt en bil som mycket väl kan vara ett bättre köp än en motsvarande Volkswagen. Vi kommer inte att veta säkert förrän vi testar dem tillsammans med jämförbara specifikationer, men vid första intryck verkar Enyaq överträffa ID.4 på flera fronter. Den körs lika bra som sin kusin men har en mindre irriterande och mer praktisk interiör och är billigare att köpa."

8. Tesla Model Y

"Model Y är nu 'posterboy' för 'om du tar bort motorn, växellådan, avgassystemet och all den där bränsletanksdragningen, se då hur rymlig du kan göra kupén, se hur mycket förvaring vi kan erbjuda i bagageutrymmet'. Självklart är det inte lika sexigt som Autopilot eller Ludicrous-mode, men det kommer att göra den här bilen mycket trevlig att leva med, innan du kommer till den idiotsäkra laddningen, sparsam verklig elförbrukning och allt annat som gör Tesla till genialiska el-allroundbilar."

9. Ford Mustang Mach-E

"Bilda din egen åsikt om bilens utseende och vad den säger om dig, men tvivla inte på att under ytan är detta i grunden en mycket väl genomförd maskin. Den balanserar försiktigt på gränsen mellan livsstil och familjeanpassning lika skickligt som antingen Polestar 2 eller Jaguar I-Pace, och likt dem har den något dynamiskt över sig. Enkelt uttryckt, för en elbil är den engagerande att köra."

10. Renault Megane E-Tech

"Megane är en bil för personer som känner till och gillar 'normala' bilar. Du kommer att hitta lite av den avskalade designen eller egenheten som utmärker VW ID3 eller BMW I3 eller Leaf som 'pionjärer'. Den är konventionellt önskvärd och har en snygg, välutförd och lättanvänd kupé."

Flera bilar på listan

Som bubblare på plats 11, precis utanför topp 10, hittar vi den "svenska stoltheten" Polestar 2 med en motivering som lyder:

"Vi älskar Polestar 2 eftersom den är snygg, byggkvaliteten kommer att ge Audi-förare PTSD, och det finns en verkligen en känsla av sunt förnuft kring bilen - att den har utformats för att fungera smidigt, inte för att imponera på dig med gimmicks och sedan irritera dig längre fram i livet."

Om du vill lästa hela testet så hittar du det här.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien BMW

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt