Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Här

Här får du högsta sparräntan just nu – Sparkonton som ger över 3 % ränta

Under tidigare års nollräntemiljö har det i stort sett inte gått att få någon avkastning på sina sparpengar, men i och med det senaste årets stigande räntor kan du nu för första gången på många år få en bra ränta på ett vanligt sparkonto. Det går idag att få mellan 2,5-3,0 % ränta på rörliga sparkonton med fria uttag från en rad olika aktörer – och genom att binda dina pengar kan du få över 3,5 %!

Om du vill se dina pengar växa och samtidigt söker hög trygghet i form av insättningsgaranti kan ett vanligt sparkonto vara något för dig.

Nedan listar vi, tillsammans med jämförelsetjänsten Compricer, aktuella sparräntor från en stor mängd olika aktörer – såväl rörlig som bunden med olika löptider.

Efter Riksbankens senaste räntehöjning av styrräntan till 3,0 % har vi åter fått se allt högre sparräntor från flera olika aktörer. Prognosen är dessutom fortsatta höjningar av Riksbanken under våren och sommaren, varför det är sannolikt att vi kommer att få se ännu högre sparräntor framgent.

(Annonssamarbete) Tabellen nedan uppdateras löpande och presenteras tillsammans med Compricer som jämför bankernas aktuella sparräntor för olika bindningstider. Samtliga banker och inlåningsföretag omfattas av insättningsgaranti. Observera att insättningsgarantin kan komma att gälla i annat land.

Klicka dig gärna vidare för att läsa mer och öppna sparkonto hos en eller flera aktörer samt se aktuella sparräntor även för längre bindningstider!

Fördjupning: Om du är intresserad av att lära dig mer om sparkonto som sparform, hur det fungerar, olika begrepp och vad man bör tänka på så tipsar vi om vår stora guide Bästa sparräntan.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt