Bästa sparkontot för företag? Så får du avkastning på bolagets överskott
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Privatekonomi

Bästa sparkontot för företag? Så får du avkastning på bolagets överskott

Bästa

För företag, oavsett storlek eller bransch, är det viktigt att hantera överskottet från verksamheten på ett bra sätt. Det finns flera goda skäl att välja att placera kapitalet på ett sparkonto för företag – nedan berättar vi mer samt jämför aktuella sparräntor från olika aktörer!

Att driva företag är sällan en spikrak resa utan innebär ofta svängningar när det kommer till lönsamhet. Det är därmed viktigt att kunna hantera kapital på ett smart sätt, så att pengarna växer, samtidigt som de finns som en buffert för kärvare tider. Ett av de populäraste alternativen för att säkra och öka kapitalet i en verksamhet är att placera det på ett sparkonto för företag.

Hur hittar man det bästa sparkontot?

Hur man hittar det bästa sparkontot med bäst ränta beror på vilka mål som finns med sparandet. Det är viktigt att jämföra både själva räntan och de villkor som finns innan du sätter in pengar på sparkontot. Till exempel behöver du bestämma om det funkar bäst med rörlig eller bunden ränta, beroende på om du kan undsätta pengarna eller behöver dem snart. Det är alltså viktigt att gå igenom ditt bolags ekonomi för att reda ut om du lär behöva pengarna på kort sikt eller om du kan binda upp dem under en längre tid för att på så sätt få något högre ränta.

När du har klart för dig vilka parametrar som är viktiga för just ditt företagssparande är det lättare att jämföra mellan banker och deras villkor. Glöm inte att du också kan byta sparkonto ifall räntan skulle vara bättre hos någon annan aktör än din nuvarande.

(Annonssamarbete) Tabellen nedan uppdateras löpande och presenteras tillsammans med Compricer som jämför bankernas aktuella sparräntor för olika bindningstider. Samtliga banker och inlåningsföretag omfattas av insättningsgaranti. Observera att insättningsgarantin kan komma att gälla i annat land.

Klicka dig gärna vidare för att läsa mer och öppna sparkonto hos en eller flera aktörer samt se aktuella sparräntor även för längre bindningstider!

Upplysning: Compricers jämförelsetabell är i första hand utvecklad för att kunna erbjuda privatpersoner att hitta konton med bra sparränta. Dock erbjuder de flesta aktörerna även företag att öppna ett sparkonto till liknande räntevillkor. För dig som representerar ett företag kan du därmed utgå från jämförelsen ovan och se om du kan hitta ett bra sparkonto för ditt företag.

Är mitt företags pengar säkra på ett sparkonto?

En av de största anledningarna till att folk väljer sparkonto som investering är att det är väldigt tryggt. Statliga insättningsgarantin betyder att du är skyddad ifall banken går i konkurs, för en summa upp till 1 050 000 kronor. När ditt sparkonto omfattas av insättningsgarantin kan du alltså känna dig trygg.

Sedan januari 2021 är det efter ett beslut av regeringen förbjudet med sparkonton utan den statliga insättningsgarantin. Vissa sparkonton omfattas dock av ett annat lands insättningsgaranti, vilket går att se i informationen om sparkontot. Det är alltså viktigt att du har full koll på villkoren innan du väljer att öppna ett sparkonto.

Fördjupning: Artikeln är ett kortare utdrag från vår stora guide Sparkonto för företag, där du kan fördjupa dig mer i ämnet!

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt