Lyxbilar: Bentley stänger sin svenska verksamhet med kort varsel
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lyxbilar: Bentley stänger sin svenska verksamhet med kort varsel

Lyxbilar:

Lyxbilsmärket Bentley försvinner från den svenska marknaden, då Bentley Stockholm, märkets enda återförsäljare i landet, stänger ner verksamheten. Framtiden för Bentley i Sverige är för närvarande oklar, och det är ännu inte klart vem som kommer att ta över ansvaret för märkets försäljning i landet.

  • Bentley, känt för sina lyxiga och dyra bilar, har haft relativt god försäljning i Sverige, men nu upphör verksamheten.
  • Framtiden för Bentley i Sverige är osäker, och det är ännu oklart vem som kommer att ta över ansvaret för försäljningen.
  • Automotion AB, företaget som har skött import och försäljning av Bentley i Sverige, har haft flera tuffa förlustår.

Försäljningen av Bentley-bilar, som är bland de lyxigaste och dyraste på marknaden, har varit relativt bra i Sverige. Under 2023 såldes 30 bilar, var och en med ett nypris på flera miljoner kronor.

Så sent som 2022 flyttade verksamheten till nya lokaler och Teknikens Värld skrev då:

"Trots pandemin ökade Volkswagen-ägda lyxbilmärket Bentley sin försäljning med 15 procent från 2020 till 2021. Nu satsar man mer på den svenska marknaden och inviger ett showroom i centrala Stockholm."

Därför kommer beskedet att Bentley Stockholm upphör med all verksamhet mycket överraskande.

Verksamheten upphör omedelbart

Bentley Stockholm meddelade i ett utskick till kunder och partners att verksamheten kommer att upphöra redan den 1 april 2024.

"Det är med blandade känslor vi meddelar att verksamheten för Bentley Stockholm och Automotion Stockholm AB kommer att upphöra efter den 31 mars 2024. Vi vill ta detta tillfälle att tacka alla kunder och partners för de fantastiska åren av förtroende, samarbete och de minnesvärda stunderna vi har delat tillsammans", skriver Automotion AB i utskicket.

Detta är Carup först att rapportera om.

En osäker framtid för Bentley i Sverige

Det är ännu oklart vad som kommer att hända med nyförsäljningen av Bentley i Sverige. Bentley-ägare i Sverige kommer att kontaktas direkt av Bentley Motors i Storbritannien. Automotion AB, bolaget som har skött import och försäljning av Bentley i Sverige, har haft tuffa förlustår.

Under 2022 och 2023 var bolagets egna kapital förbrukat, och aktieägarna tvingades skjuta till pengar efter att en kontrollbalansräkning upprättats. Förlusten för 2022 landade på över 11 miljoner kronor.

Hos Börskollen fortsätter vi att följa utvecklingen för Bentley i Sverige och kommer att hålla er uppdaterade om eventuella förändringar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt