Bezos säljer Amazon-aktier för 20 miljarder
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bezos säljer Amazon-aktier för 20 miljarder

Bezos

Jeff Bezos har sålt Amazon-aktier för första gången sedan 2021. Enligt uppgifter ska företagsgrundaren ha fått in 2 miljarder dollar på försäljningen, motsvarande över 20 miljarder kronor.

Jeff Bezos har sålt Amazon-aktier för första gången sedan 2021. Enligt uppgifter ska företagsgrundaren ha fått in 2 miljarder dollar på försäljningen, motsvarande över 20 miljarder kronor.

Amazon meddelade i början av februari att Bezos under året planerar att sälja så mycket som 50 miljoner aktier i företaget han grundade.

Sedan 2002 har Bezos sålt aktier i Amazon till ett värde av 30 miljarder dollar.

Tesla- och X-ägaren Elon Musk är fortsatt rikast i världen med en förmögenhet på 209 miljarder dollar. Bezos är tvåa på 200 miljarder dollar.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Amazon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.