Biden tvingar kinesiskt kryptobolag att sälja mark nära militärbas
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Makroekonomi

Biden tvingar kinesiskt kryptobolag att sälja mark nära militärbas

Biden

USA:s president Joe Biden har utfärdat en exekutiv order som kräver att det kinesiska kryptobolaget Mineone säljer ett landområde beläget nära en amerikansk militärbas. Denna åtgärd tas i syfte att skydda nationell säkerhet, med bakgrund av "trovärdiga bevis" på potentiella hot från bolaget, som ägs majoritetsvis av kinesiska medborgare.

  • Mineone, som är majoritetsägt av kinesiska medborgare, tvingas sälja marken inom 120 dagar samt ta bort eventuell utrustning på fastigheten.
  • Denna order kommer efter att bolaget köpte marken nära flygbasen Francis E. Warren i Wyoming, en central del av USA:s kärnvapenstyrka.

Mineone förvärvade marken, belägen inom en miles radie från militärbasen, i juni 2022. Basen är en kritisk komponent i USA:s kärnvapenkapacitet och dess närhet har lett till oro för nationell säkerhet.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Åtgärder för nationell säkerhet

President Biden har uttryckt att det finns tillräckligt med "trovärdiga bevis" för att bolaget, med dess kinesiska ägare, kan vidta åtgärder som äventyrar USA:s nationella säkerhet. Detta har lett till beslutet om att tvinga företaget att sälja marken.

Mineone har nu 120 dagar på sig att sälja marken och ta bort all utrustning som finns på fastigheten. CNBC har sökt bolaget för en kommentar, men hittills utan framgång.

Hos Börskollen följer vi noggrant dessa utvecklingar och deras potentiella inverkan på krypto- och fastighetsmarknaderna, och kommer att fortsätta hålla våra läsare uppdaterade.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt