Bidens debattbakslag gav litet dollarlyft
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Makroekonomi

Bidens debattbakslag gav litet dollarlyft

Bidens

Dollarn steg något under presidentvalsdebatten mellan president Joe Biden och ex-president Joe Biden under natten till fredagen – en debatt där de flesta bedömare ser Trump som den som avgick med segern. Marknadsreaktionen var dock begränsad.

Dollarn steg något under presidentvalsdebatten mellan president Joe Biden och ex-president Joe Biden under natten till fredagen – en debatt där de flesta bedömare ser Trump som den som avgick med segern.

Marknadsreaktionen var dock begränsad. Mot kronan blev dollarn 3-4 öre dyrare och börsterminerna på Wall Street pekade efter debatten på en uppgång på 0,3 procent för S&P 500-index.

Trump är sedan tidigare generellt favoritkandidaten på Wall Street och bland många i USA:s näringsliv, som hoppas på avregleringar och som vill undvika de förslag till skattehöjningar som Biden har gått till val på.

Stämningen på asiatiska börser fick också en skjuts uppåt under debatten, vilket kan hänga ihop med att presidentkandidaterna inte gjorde några nya hotfulla uttalanden om handelskrig med Kina.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt