Biljätten utvecklar försäljningsplattform för fordonsmjukvara
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biljätten utvecklar försäljningsplattform för fordonsmjukvara

Biljätten

Amerikanska biljätten General Motors samarbetar med teknikföretagen Magna och Wipro för att skapa en digital försäljningsplattform för fordonsmjukvara. Plattformen, kallad SDVerse, syftar till att koppla samman köpare och säljare av mjukvara för fordon. Transaktionen förväntas slutföras i mars.

  • General Motors samarbetar med Magna och Wipro för att utveckla försäljningsplattformen SDVerse för fordonsmjukvara.
  • Wipro har investerat 5,85 miljoner dollar i projektet, vilket ger företaget en ägarandel av 27 procent. General Motors äger 46 procent och Magna 27 procent.
  • Marknaden för programvara för fordonsindustrin förväntas fördubblas under detta årtionde, enligt Harmeet Chauhan på Wipro.

Enligt ett pressmeddelande kommer SDVerse att fungera som en digital plattform som kopplar samman köpare och säljare av fordonsmjukvara. Wipro har investerat 5,85 miljoner dollar i projektet, vilket ger företaget en ägarandel av 27 procent. General Motors kommer att äga 46 procent och Magna kommer att inneha resterande 27 procent av ägandet.

En växande marknad för fordonsmjukvara

Harmeet Chauhan, global chef för Wipro Engineering Edge, förutspår en stark tillväxt inom marknaden för fordonsmjukvara under detta årtionde. Enligt Chauhan kan tillväxten överträffa utvecklingen av talangpooler inom programvaruutveckling. Detta tyder på en växande efterfrågan på mjukvara för fordon och en möjlig brist på kvalificerade utvecklare.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Prenumerationsmodell för SDVerse

Inom Börskollen följer vi med intresse utvecklingen av SDVerse, speciellt då plattformen planerar att följa en årlig prenumerationsmodell istället för att ta ut avgifter för köp och försäljning. Inga specifika intäktsmål har än så länge kommunicerats för plattformen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt