Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bitcoin

Bitcoin når 30 000 dollar för första gången sedan augusti

Medan globala aktiemarknader visar instabilitet, har kryptovalutor, särskilt bitcoin, sett en betydande uppsving. För första gången sedan augusti handlas bitcoin för omkring 30 000 dollar. Uppgången tros vara kopplad till ett förväntat godkännande av börshandlade fonder (ETF:er) för kryptovalutor från amerikanska finansmyndigheter.

Under den senaste handelsveckan har bitcoin sett en ökning på cirka tio procent. Om denna trend håller i sig skulle det innebära den bästa veckoavkastningen sedan juni. Detta sker trots att räntan på den tioåriga statsobligationen har toppat fem procent, en faktor som traditionellt sett har varit negativ för kryptovalutor, rapporterar CNBC.

Kryptovalutor stiger brett

Denna heatmap visar enkelt vilka kryptovalutor som går starkt respektive svagt, samt en generell bild av deras relativa storlek, market cap.

Kryptovalutor som ett tryggt sparalternativ

Utöver förväntningarna kring ETF:er, ses kryptovalutor också som ett stabilt sparalternativ i oroliga tider. I likhet med guld ses de som en säker hamn i samband med geopolitiska osäkerheter, som de nyligen upplevda oroligheterna i Mellanöstern.

Detta rapporterar GP.se om.

ETF:ers inverkan på kryptovalutor

ETF:ers godkännande av amerikanska finansmyndigheter kan ha en betydande inverkan på bitcoin och andra kryptovalutor. Dessa börshandlade fonder fungerar som investmentverktyg som gör det möjligt för investerare att handla med tillgångar utan att faktiskt äga dem. Detta kan öppna upp för en bredare marknad av potentiella investerare och bidra till ytterligare uppgång för bitcoin och andra kryptovalutor.

Ferrari börjar ta emot betalning i kryptovalutor

Lyxbilsmärket Ferrari har börjat acceptera kryptovalutor som betalningsmedel för sina fordon i USA och planerar att introducera samma möjlighet i Europa under första kvartalet av 2024.

Fler regioner där kryptovalutor är tillåtna kommer att integreras i framtiden, enligt Enrico Galliera, företagets chef för marknadsföring och försäljning, som talade med Reuters.

Galliera valde att inte specificera hur många bilar Ferrari räknar med att sälja via kryptovalutabetalningar. Dock påpekade han att efterfrågan är hög och att bokningarna är fyllda upp till år 2025. Företaget ser detta som en möjlighet att utforska en ny och spännande marknad.

Om du är intresserad av kryptovalutor så som Bitcoin och hur man lättast handlar valutan hänvisar vi till vår guide: Köpa kryptovaluta där du hittar mer info.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Ferrari

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ferrari

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.