Bitcoin når 30 000 dollar för första gången sedan augusti
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bitcoin når 30 000 dollar för första gången sedan augusti

Bitcoin

Medan globala aktiemarknader visar instabilitet, har kryptovalutor, särskilt bitcoin, sett en betydande uppsving. För första gången sedan augusti handlas bitcoin för omkring 30 000 dollar. Uppgången tros vara kopplad till ett förväntat godkännande av börshandlade fonder (ETF:er) för kryptovalutor från amerikanska finansmyndigheter.

Under den senaste handelsveckan har bitcoin sett en ökning på cirka tio procent. Om denna trend håller i sig skulle det innebära den bästa veckoavkastningen sedan juni. Detta sker trots att räntan på den tioåriga statsobligationen har toppat fem procent, en faktor som traditionellt sett har varit negativ för kryptovalutor, rapporterar CNBC.

Kryptovalutor stiger brett

Denna heatmap visar enkelt vilka kryptovalutor som går starkt respektive svagt, samt en generell bild av deras relativa storlek, market cap.

Kryptovalutor som ett tryggt sparalternativ

Utöver förväntningarna kring ETF:er, ses kryptovalutor också som ett stabilt sparalternativ i oroliga tider. I likhet med guld ses de som en säker hamn i samband med geopolitiska osäkerheter, som de nyligen upplevda oroligheterna i Mellanöstern.

Detta rapporterar GP.se om.

ETF:ers inverkan på kryptovalutor

ETF:ers godkännande av amerikanska finansmyndigheter kan ha en betydande inverkan på bitcoin och andra kryptovalutor. Dessa börshandlade fonder fungerar som investmentverktyg som gör det möjligt för investerare att handla med tillgångar utan att faktiskt äga dem. Detta kan öppna upp för en bredare marknad av potentiella investerare och bidra till ytterligare uppgång för bitcoin och andra kryptovalutor.

Ferrari börjar ta emot betalning i kryptovalutor

Lyxbilsmärket Ferrari har börjat acceptera kryptovalutor som betalningsmedel för sina fordon i USA och planerar att introducera samma möjlighet i Europa under första kvartalet av 2024.

Fler regioner där kryptovalutor är tillåtna kommer att integreras i framtiden, enligt Enrico Galliera, företagets chef för marknadsföring och försäljning, som talade med Reuters.

Galliera valde att inte specificera hur många bilar Ferrari räknar med att sälja via kryptovalutabetalningar. Dock påpekade han att efterfrågan är hög och att bokningarna är fyllda upp till år 2025. Företaget ser detta som en möjlighet att utforska en ny och spännande marknad.

Om du är intresserad av kryptovalutor så som Bitcoin och hur man lättast handlar valutan hänvisar vi till vår guide: Köpa kryptovaluta där du hittar mer info.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ferrari

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ferrari

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt