Bitcoin på lägsta nivån sedan februari
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Bitcoin på lägsta nivån sedan februari

Bitcoin

Kryptovalutan bitcoin faller för fjärde handelsdagen i rad och är nu nere på den lägsta kursen mot dollarn sedan februari i år.

Kryptovalutan bitcoin faller för fjärde handelsdagen i rad och är nu nere på den lägsta kursen mot dollarn sedan februari i år. Från den historiska toppen i mars på 73 798 dollar per bitcoin har kryptovalutan nu tappat omkring en fjärdedel av sitt värde.

Som mest föll bitcoin med 8 procent till 53 602 dollar i fredagens handel. Men den skakiga kryptovalutan återhämtade sig något från bottennappet och kretsade vid klockan 15 kring 55 200 dollar – en nedgång på drygt 5 procent.

Även andra kryptovalutor dras med nedåt.

Flera faktorer samverkar för att få ned kursen, enligt nyhetsbyrån Bloomberg. Det handlar dels om effekter av att allt fler ser ett högt amerikanskt ränteläge framför sig under lång tid kombinerat med stor politisk osäkerhet.

Till det kommer oro för effekterna på marknaden när den kollapsade kryptobörsen Mt Gox lämnar tillbaka kryptotillgångar för sammanlagt cirka 8 miljarder dollar.

Uppgifter gör också gällande att tyska myndigheter förbereder en försäljning av omkring 50 000 bitcoin (värda i runda slängar 2,8 miljarder dollar) som tagits i beslag från kriminella aktörer på internet.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt