Bli delägare i investmentbolaget som investerar i megatrender
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Bli delägare i investmentbolaget som investerar i megatrender

Bli

Överallt finns det företag som kommer med strålande idéer men saknar kanske kompetensen, nätverket och kapitalet för att förverkliga affärsidén – här kliver Option One in som en ägare för att bistå med komponenterna som krävs för att lyfta affärsidén.

I denna artikel berättar Vidar Brudvik, VD för investmentbolaget Option One, mer om affärsidén, varför man vill demokratisera möjligheter för mindre aktörer att kunna investera tidigt i starka tillväxtbolag samt om den pågående publika nyemissionen där du har möjlighet att bli delägare.

Option One grundades 2019 med visionen att erbjuda småsparare tillgång till investeringar i bolag som står inför stark tillväxt. Processen för att identifiera dessa bolag är ofta mycket tidskrävande och förutsätter också ett stort nätverk.

In kliver Vidar Brudvik, VD för Option One med en vision och en tydlig plan att investera i onoterade bolag med unika affärsidéer som har potential för den globala marknaden. De specifika affärsidéerna som de onoterade bolagen besitter brukar oftast följa spåret för en megatrend, som exempelvis gig-ekonomin, e-sport och e-handeln.

Jag tror att det som gör oss unika är att vi även vill bjuda in småsparare till dessa typer av investeringar som annars är förbehållet större riskkapitalbolag. Därav bygger vi en brygga kan man säga, mellan de privata investerarna och bolagen. Vi investerar i onoterade bolag med unika och skalbara affärsidéer som visar prov på stark tillväxt. De privata investerarna som blir delägare hos oss, blir i sin tur indirekta delägare i alla de spännande bolag som vi investerar i”, säger Vidar Brudvik, VD för Option One.

Publik emission och investeringsmodell

Den 1:a februari öppnades dörrarna för Option One första publika emission och redan vid start märktes ett stort intresse för bolaget.

“Det har varit väldigt roligt att se och höra vårt namn nämnas lite överallt och visst blir man stolt när man ser förtroendet som folket verkar ha för oss. Innan den publika emissionen hade vi redan 240 aktieägare som alla uppskattade vår affärsmodell. Vi vill demokratisera tillgängligheten och erbjuda lönsamma investeringar för våra aktieägare. VC-bolag och stora riskkapitalbolag har sen tidigare nästan erhållit en exklusivitet i de investeringar vi gör då det ofta kan krävas en investering på minst en miljon för att få investera. Med fler aktieägare och mer kapital blir vi en alltmer attraktiv partner som bolagen vill ha som ägare”, säger Vidar.

Option One stänger sin emission den 22:a februari medan planen för en framtida notering redan har börjat formas.

“Kapitalet från emissionen kommer användas för att bredda investeringsportföljen vilket ger oss möjligheten att skapa en god riskspridning genom att diversifiera portföljen med bolag inom olika branscher och faser. Vi vill bygga en bred portfölj med många starka tillväxtnamn för att sedan gå mot en notering, vilket kommer öka Option One kännedom bland framtida portföljbolag och investerare.”

Erbjudandet i sammandrag

  • Teckningsperiod: 1-22 februari 2022
  • Teckningskurs: 2 SEK
  • Emissionsvolym: 5 MSEK
  • Minsta teckningspost: 2 500 aktier
  • Bolagsvärde (pre-money): 25,4 MSEK
  • Börsnotering: Planeras till 2023
Läs mer och teckna i Option One


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Nyheter om Option One

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt