Bli en del av Börskollen – nu söker vi frilansskribent till vår tjänst
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Bli en del av Börskollen – nu söker vi frilansskribent till vår tjänst

Bli

Har du ett brett kunnande inom börs, ekonomi och investeringar samt ett intresse för att skriva engagerande och innehållsrika artiklar för aktuell målgrupp? Är du intresserad av ett flexibelt och varierande uppdrag där du kan kombinera dessa två intressen? I så fall ska du läsa mer nedan.

Kort om uppdraget

 • Vi söker 1-2 frilansande skribenter där du antingen redan har eget företag alt. kan tänka dig att fakturera via Frilans Finans eller motsvarande.
 • Huvudsakligen rör det sig om att bli en del av vår nyhetsredaktion, för att löpande producera kortfattade nyheter/artiklar på varierande teman knutna till tjänstens målgrupp. Se tjänstens löpande nyhetsflöde för målbild: https://www.borskollen.se/nyheter
 • Flexibelt uppdrag med god möjlighet att arbeta under varierande tider på dygnet.
 • Självständigt arbete med oss som löpande bollplank, och mot gemensamt uppsatta mål.
 • Initialt deltid, men om du är rätt person har uppdraget potential att bli mer omfattande, med möjlighet att själv utforma din roll. På sikt kan det även utvecklas till något av mer permanent karaktär, då vi ser ett löpande behov av redaktionell kompetens framåt.

Mer specifikt vad vi söker

 • Att du har bred kunskap inom börs, privatekonomi, investeringar och angränsande områden -> centralt med ett eget personligt intresse för investeringar då innehållet kommer att variera (och ibland kräva egen tillhörande research).
 • Att du kan och har ett intresse för att skriva språkligt korrekta redaktionella texter som är lättlästa och engagerande -> inget krav att du är utbildad eller arbetar professionellt inom området, men meriterande om du har arbetat inom nyhetsmedia eller liknande innan.
 • Att du har vana av att arbeta i enklare tekniska plattformar/CMS för publicering av nyheter, enklare verktyg för bildhantering etc
 • Då det initialt rör sig om en deltidstjänst, ser vi gärna att du har en stabil setup med andra kunder/uppdrag inom ramarna för ett eget bolag (alt. frilanstjänst) som du kan konsulta ifrån.


Är du rätt person?

Skriv ett kort mejl till [email protected] där du kortfattat beskriver;

 • Ditt namn och en kort presentation av dig själv.
 • Hur din nuvarande arbetssituation ser ut och ungefär hur mycket tid du tror att du kommer att kunna/vilja lägga varje månad. Även om du har intresse av/möjlighet till att successivt kunna skala upp uppdragets omfattningen över tid.
 • Mer specifikt vilka delar/områden inom börs, aktier, ekonomi och investeringar som du har mest erfarenhet av och kunnande inom (även mer specifika angränsande områden som trading, kryptovalutor, affärsliv och motor).
 • På vilket vis du har erfarenhet/kunnande inom att skriva engagerande artiklar, exempelvis om du har utbildning inom området, att skrivande ingår i din nuvarande eller tidigare yrkesroll etc.
 • Om du har något övrigt som du vill lyfta, specifika anspråk på uppdragets utformning i termer av tid eller ersättning etc.
 • Skicka också gärna med exempel på redaktionellt innehåll som du har skapat, om du har det.

Vid frågor av något slag är du också givetvis välkommen att höra av dig till oss.

/Daniel & Kristoffer på Börskollen

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt