Blir det här Warren Buffetts näst största investering efter Apple?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Blir det här Warren Buffetts näst största investering efter Apple?

Blir

Apple behåller sin position som Warren Buffetts största investering, medan Bank of America är nummer två för tillfället. Men det finns förutsättningar för att en annan aktie kan komma att ta andra platsen i Buffetts Berkshire Hathaway-portfölj inom den närmsta tiden.

  • Warren Buffetts största investering är fortfarande Apple, men andra platsen kan snart tas av Occidental Petroleum.
  • Buffett har lovordat Occidental Petroleums CEO Vicki Hollub och uttryckt sig att han vill äga aktier i bolaget "på obestämd tid".
  • Occidental Petroleum kan potentiellt bli en av oljeindustrins topp-presterare i framtiden, speciellt om Buffett fortsätter att köpa aktier.

Apple utgör fortfarande den största delen av Buffetts Berkshire Hathaway-portfölj, med 41.2% av portföljens totala aktieinvesteringar. Bank of America kommer på andra plats, men dess position, strax efter Apple, kan nu vara hotad.

Dels är det inte orimligt att American Express kan komma att överta Bank of Americas nuvarande andraplats. Detta med tanke på att Berkshire's ägande i AmEx är värderat till nästan 36 miljarder dollar, jämfört med 39,1 miljarder dollar för innehavet i Bank of America.

Occidental Petroleum som toppkandidat

Dock är det en annan aktie som kan komma att hoppa över Bank of America, American Express, Coca-Cola och Chevron för att bli Buffetts nästa stora innehav. Det är aktien Occidental Petroleum skriver YF.

Buffetts intresse för Occidental Petroleum är inte nytt. Han skrev till sina aktieägare tidigare i år att han förväntar sig att äga aktier i olje- och gasproducenten "på obestämd tid".

She knows how to separate oil from rock, and that's an uncommon talent, valuable to her shareholders and to her country.

Han berömde också Occidental Petroleums VD Vicki Hollub, och sa att hon vet "hur man separerar olja från berg, vilket är en ovanlig talang, värdefullt för hennes aktieägare och för hennes land".

En lovande framtid för Occidental Petroleum

Buffett har fortsatt att visa sitt stöd för Occidental Petroleum genom att aggressivt köpa aktier. Han inledde en position i aktien i början av 2022. Berkshire äger nu 28% av företaget och fick regulatoriskt godkännande i augusti 2022 att förvärva upp till 50% av Occidental Petroleum.

Vi på Börskollen fortsätter att följa Buffets portfölj och oljeindustrin i stort och vet att mycket kan hända i bolag där storägare som t.ex Buffet går in tungt, speciellt om Buffett fortsätter att köpa aktier.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt