Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

BlocketFoto: Pressbild blocket

Blocket och Tradera börjar rapportera in försäljningar till Skatteverket

Försäljningsplattformar som Blocket, Tradera och Sellpy är från och med detta år skyldiga att rapportera säljarnas inkomster till Skatteverket. Denna nya regel, som endast berör de säljare som antingen gjort 30 försäljningar eller sålt varor till ett värde av 23 000 kronor eller mer på ett år, har orsakat förvirring på begagnatmarknaden.

Regeländringen har skapat oro bland användare av de digitala marknadsplatserna. Sofia Hagelin, pressansvarig på Tradera, uttrycker en rädsla för att privatpersoner kan misstolka detta som en förändring i skatteregler. Detta kan i sin tur leda till att säljare vänder sig till mindre säkra plattformar eller avstår från att sälja sina begagnade saker.

Information till Skatteverket

Tradera, Blocket och Plick skickar in information om de säljare som uppfyller kriterierna till Skatteverket. Apparna Sellpy och Vinted ber sina användare att fylla i ett formulär som sedan används i underlaget som skickas in till Skatteverket.

Detta rapporterar tn.se om.

Syftet med de nya reglerna

Ändringen i reglerna syftar till att underlätta beskattningen och säkerställa att alla i EU följer samma regler. Johan Falksäter, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, betonar att skattereglerna i sig inte har ändrats. Det är endast rapporteringskraven till Skatteverket som är nya. Gränsen för hur stor vinst en säljare får göra på ett år ligger fortfarande på 50 000 kronor.

"Om man säljer saker man har haft för personligt bruk och vinsten överstiger 50 000 kr under ett år, ska man deklarera och betala skatt för vinsten", säger Falksäter till tidningen.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.