Blocket och Tradera börjar rapportera in försäljningar till Skatteverket
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Blocket och Tradera börjar rapportera in försäljningar till Skatteverket

Blocket

Försäljningsplattformar som Blocket, Tradera och Sellpy är från och med detta år skyldiga att rapportera säljarnas inkomster till Skatteverket. Denna nya regel, som endast berör de säljare som antingen gjort 30 försäljningar eller sålt varor till ett värde av 23 000 kronor eller mer på ett år, har orsakat förvirring på begagnatmarknaden.

Regeländringen har skapat oro bland användare av de digitala marknadsplatserna. Sofia Hagelin, pressansvarig på Tradera, uttrycker en rädsla för att privatpersoner kan misstolka detta som en förändring i skatteregler. Detta kan i sin tur leda till att säljare vänder sig till mindre säkra plattformar eller avstår från att sälja sina begagnade saker.

Information till Skatteverket

Tradera, Blocket och Plick skickar in information om de säljare som uppfyller kriterierna till Skatteverket. Apparna Sellpy och Vinted ber sina användare att fylla i ett formulär som sedan används i underlaget som skickas in till Skatteverket.

Detta rapporterar tn.se om.

Syftet med de nya reglerna

Ändringen i reglerna syftar till att underlätta beskattningen och säkerställa att alla i EU följer samma regler. Johan Falksäter, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, betonar att skattereglerna i sig inte har ändrats. Det är endast rapporteringskraven till Skatteverket som är nya. Gränsen för hur stor vinst en säljare får göra på ett år ligger fortfarande på 50 000 kronor.

"Om man säljer saker man har haft för personligt bruk och vinsten överstiger 50 000 kr under ett år, ska man deklarera och betala skatt för vinsten", säger Falksäter till tidningen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt