Boeings avgående vd Dave Calhoun vittnar efter flygplansolycka
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Boeings avgående vd Dave Calhoun vittnar efter flygplansolycka

Boeings

Flygplanstillverkaren Boeings högsta chef, Dave Calhoun, ska på tisdagen vittna inför en senatspanel angående en flygplansolycka som inträffade i januari. Detta sker samtidigt som företaget arbetar med att återställa sitt rykte efter allvarliga säkerhetsproblem.

  • Dave Calhoun ska svara på frågor om Boeings säkerhetsåtgärder och personalutbildning.
  • Calhoun har aviserat sin avgång innan årets slut.
  • Olyckan i januari har satt Boeings säkerhetsrutiner i strålkastarljuset.

Boeings vd Dave Calhoun kommer att vittna inför en senatspanel på tisdagen efter en flygplansincident som inträffade i januari. Enligt CNBC kommer Calhoun att svara på frågor om hur företaget arbetar med att förbättra sina säkerhetsåtgärder och utbildningen av sina anställda.

Åtgärder för att förbättra säkerheten

Calhoun har tidigare meddelat att han planerar att lämna sin roll före årets slut. Under utfrågningen kommer han att diskutera företagets insatser för att förbättra kvaliteten på sina flygplan och hur Boeing tänker återupprätta sitt rykte efter de allvarliga säkerhetsproblemen som har uppdagats.

"Mycket har sagts om Boeings kultur. Vi har hört dessa farhågor högt och tydligt. Vår kultur är långt ifrån perfekt, men vi vidtar åtgärder och gör framsteg", planerar Calhoun att säga till utskottet, enligt skriftliga vittnesmål inför utfrågningen.

Olyckan i januari

Den 7 januari inträffade en incident där en dörrplugg på ett Boeing 737-Max 9 föll av mitt under en flygning. Lyckligtvis skadades ingen ombord, men händelsen har satt Boeings säkerhetsrutiner under lupp. Sedan dess har företaget varit i strålkastarljuset och tvingats hantera en mängd frågor rörande säkerhet.

Hos Börskollen följer vi utvecklingen noga och kommer att hålla våra läsare uppdaterade om Boeings fortsatta åtgärder och utmaningar i arbetet med att återställa förtroendet för deras flygplan.

Börskollen om Boeing

Boeing är ett internationellt företag specialiserat på flygplanstillverkning. Företaget fokuserar på olika områden och erbjuder förutom reguljära och kommersiella flygplan även produkter för försvarsindustrin och rymdsektorn. Boeing designar och tillverkar jetflygplan, militärflygplan, satelliter samt missil- och lanseringssystem. Företaget grundades år 1916 och har sitt huvudkontor i Chicago, Illinois.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Boeing, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Boeing

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Boeing

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt